Pittsburghin supertähti Jevgeni Malkin tuhannen pisteen kerhoon – samassa ottelussa Aleksandr Ovetskhinilla 1200 pisteen raja rikki

Jääkiekon NHL:n tiistain ja keskiviikon välisen yön ottelussa Washington Capitalsin ja Pittsburgh Penguinsin välillä nähtiin todellista tähtiloistoa, kun sekä Jevgeni Malkin, että Aleksandr Ovetshkin ylsivät upeisiin merkkipaaluihin. Ottelu päättyi Pittsburghin 5-3 voittoon.

Pittsburghin 32-vuotias hyökkääjä Malkin rikkoi tuhannen pisteen rajan 88. pelaajana. Hän on nyt tehnyt tuhat pistettä 848 ottelussa. Tämä käsittää 391 maalia ja 609 syöttöpistettä. Hän oli kakkossyöttäjänä Phil Kesselin ylivoimamaaliin. Ovetshkin istui jäähyaitiossa maalin syntyessä.

Ovetshkin kävi kuitenkin kuittaamassa Malkinin suorituksen tarjoilemalla John Carlsonin 3-4 kavennusmaalin vajaat kuusi minuuttia ennen loppua. Tämä oli venäläiselle 1200. tehopiste. Ovetshkin on nyt tehnyt 1072 ottelussa tehopisteet 653+547.

Myös Malkinin joukkuetoveri Sidney Crosby ylsi komeaan saavutukseen. Hän on nyt ainoa aktiivipelaaja, joka on tehnyt kuutena eri kautena vähintään 90 tehopistettä. Hän on kaikkien aikojen pistepörssissä kuusi pistettä edellä Ovetshkinia.



Lue myös:

    Uusimmat