Tämä Suomessa koronaan kuolleista tiedetään nyt: Enemmän miehiä kuin naisia, joukossa myös ainakin yksi kolmekymppinen – katso tarkemmat luvut täältä

Kymmeniä kuolemantapauksia jäänyt raportoimatta – hoivakotikuolemia puuttuu tilastoista, Husin johtajaylilääkäri suorassa lähetyksessä 4:37
Viime viikolla nousi huoli raportoimatta jääneistä koronakuolemista. HUSin mukaan tilastoista puuttui hoivakotikuolemia.

Koronavirukseen liittyviä kuolemia on tähän mennessä raportoitu 172. THL:n mukaan tarkempia tietoja on tällä hetkellä saatavilla 119 vainajasta.

Lukujen valossa yli puolet kuolleista, 54 prosenttia, on miehiä. Kuolleista 46 prosenttia on täten naisia.

Mediaani-ikä on 84 vuotta. Mediaani-ikä saadaan, kun asetetaan kaikkien vainajien ikä suuruusjärjestykseen ja valkataan janalta keskimmäinen. Jos lukuja on parillinen määrä, lasketaan kahden keskimmäisen luvun keskiarvo. Kuolleet ovat siis pääosin iäkkäitä.

Nuorempiakin vainajia kuitenkin on. THL:n mukaan nuorin koronaan Suomessa kuolleista on 30-39-vuotias.

Myös neli- ja viisikymppisiä kuollut

Kolmikymppisten, nelikymppisten ja viisikymppisten ikäryhmissä on THL:n mukaan kuolleita kussakin alle viisi. Tarkkaa lukumäärää kuhunkin ikäryhmään kuuluvista vainajista ei ole kerrottu.

Kuusikymppisiä kuolleita on THL:n mukaan kahdeksan, seitsemänkymppisiä 25, kahdeksankymppisiä 52 ja yli 90-vuotiaita 29.

Tiedot eivät välttämättä ole täydellisiä. THL:n mukaan tietojen raportoinnissa on viiveitä. Esimerkiksi erikoissairaanhoidon ulkopuolella tapahtuneiden kuolemien raportoinnissa voi THL:n mukaan olla viivettä.

Tilastokeskuksen on määrä julkaista tänään tilastoja Suomessa kuolleiden viikoittaisista määristä. Tilasto ulottuu vuodelta 1990 tähän vuoteen saakka.

Koronaan sairastuneita on Suomessa raportoitujen tapausten perusteella ainakin 4284. THL:n alustavan arvion mukaan koronaviruksesta toipuneita henkilöitä on Suomessa tällä hetkellä ainakin 2000.

Lue myös:

    Uusimmat