Tämä kyseenalainen tilanne hankaloitti Huuhkajien EM-haaveita – tähtipelaaja lakosi maahan

Ukrainan tähtipelaaja meni nurin rangaistusalueella Italiaa vastaan – tuomari pysyi viileänä 0:41
Ukrainan tähtipelaaja meni nurin rangaistusalueella Italiaa vastaan – tuomari pysyi viileänä.

Ukraina olisi voitolla Italiasta auttanut Huuhkajien jatko-ohjelmaa jalkapallon EM-kisoihin.

Ukraina ja Italia ratkoivat maanantaina keskinäisessä ottelussaan, kumpi maista ottaa suoran paikan ensi kesän EM-kisoihin. Ottelu eteni 0–0-tasatilanteessa aivan loppuminuuteille asti. Lisäajalla nähtiin kohahduttava tilanne, kun Ukrainan Myhailo Mudryk kaatui rangaistusalueella. Tilanteessa oli selkeä kontakti, kun Italian Bryan Cristante osui Mudrykin jaloille. Tuomari ei kuitenkaan nähnyt tilanteessa rikettä ukrainalaisten kovasta protestoinnista huolimatta.

Video todistaa, että Cristante osuu Mudrykiä jaloille, mutta hidastusten perusteella Mudryk myös menee tilanteeseen hakien rangaistuspotkua. 

Katso kohutilanne pääkuvan videolta ja päättele itse, olisiko tilanteesta pitänyt tuomita rangaistuspotku.

Huuhkajien kannalta rangaistuspotku olisi ollut toivottu, sillä jos Ukraina olisi voittanut ottelun, olisi Suomi päätynyt jatkokarsinnassa B-polulle. Italia voitti lopulta ottelun, ja nyt Huuhkajat voi vielä joutua jatkokarsintojen A-polulle, jossa vastassa on etukäteen ajateltuna kovempia joukkueita kuin B-polulla.

Torstaina arvotaan, joutuuko A-polulle Suomi, Ukraina vai Islanti. Lue alla olevasta linkistä, miten Suomen jatkokarsinnat määräytyvät. 

Lue myös:

    Uusimmat