Tältäkö näyttää ensimmäinen ruotsalainen sähköauto? Polestar 2 esitellään pian – tämä siitä jo tiedetään

1:57
Ensimmäinen Volvo-brändätty sähköauto tulee olemaan XC40:n sähköversio.

Volvo on ilmoittanut, että se tulee leipomaan kompaktista XC40-katumaasturista yhtiön ensimmäisen sähköauton. Tämän variantin julkistus lienee kuitenkin vielä vuoden-parin päässä, joten mikä avuksi, jos mieli tekee ruotsalaista sähköautoa?

Silloin katseet kannattaa kääntää Volvon sisarmerkki Polestarin tulevan Polestar 2 -mallin suuntaan. Kyseessä tulee olemaan Tesla Model 3:n haastaja eli suurin piirtein 3-sarjan BMW:n kokoluokkaan asettuva sedan.

Polestar 2 esitellään nettilivessä tämän kuun lopussa, ja yleisön eteen se pääsee maaliskuun alussa Geneven autonäyttelyssä. Juurikaan enempää siitä ei vielä tiedetä. Auton muodoista on julkaistu toistaiseksi vasta yksi kuva, joka sekin herättää enemmän kysymyksiä kuin tarjoaa vastauksia.

Auto tullaan rakentamaan Volvon kehittämälle CMA-alustalle, jota käytetään myös XC40:ssä. Volvon on huhuttu työstävän sähköautoa, jonka toimintasäde yhdellä latauksella olisi lähes 500 kilometriä. Ei olisi yllättävää, mikäli tällaisia lukuja nähtäisiin myös Polestar 2:ssa.

Niin Polestar 2 kuin kaikki sen jälkeenkin esiteltävät uudet Polestar-mallit tulevat olemaan täysin sähköisiä. Seuraavana on vuorossa – varmaan arvaattekin jo – Polestar 3. Ruotsalaisfirman kolmas malli tulee olemaan kompakti katumaasturi.

Alla oleva kuva on toistaiseksi ainoa oikea otos Polestar 2:sta.

Reilu vuosi sitten esitelty Polestar 1 on Volvon S90-mallista johdettu urheilullinen hybridicoupe. Sillä kuitenkin pääsee yhdellä akullisella noin 150 kilometriä, mikä on huomattavasti enemmän kuin millään muulla ladattavalla hybridillä.

Polestar 1 on jäämässä jonkinasteiseksi keräilyharvinaisuudeksi, eikä siitä ole suunnitteilla esimerkiksi oikeanpuoleisella ohjauksella varustettua versiota.

Polestar 2 on kuitenkin täysin massamarkkinoille suunnattu auto. Se asettunee Suomeen saapuessaan noin 50 000 euron hintaluokkaan. Autoa odotetaan Euroopan-markkinoille kesällä.

Lähde: Autoblog

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja