Teslan "halpismalli" ensimmäistä kertaa Suomessa – tutustuimme Model 3:een, joka on kuin älypuhelin pyörillä

Tesla Model 3 ensimmäistä kertaa Suomessa – MTV Uutiset tutustui 3:26

Teslan odotettua uutuusmallia esiteltiin keskiviikkoaamuna medialle sekä auton ennakkovaraajille. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Model 3 oli nähtävissä Suomessa.

Monen autoilijan pitkä odotus päättyi keskiviikkona. Kun Model 3:n ennakkovarauksia alettiin ottaa vastaan keväällä 2016, ei kukaan tiennyt, että auton pääsisi näkemään omin silmin vasta 2,5 vuoden päästä.

Koeajosta oli tänäänkin vielä turha haaveilla, mutta ratin taakse sentään pääsi istumaan. Model 3 tulee Euroopassa myyntiin ensi vuoden alussa, mutta Teslan edustaja ei täsmentänyt, tarkoittaako se tammikuuta vai myöhäisempää kevättä.

Aiheuttaako myllerryksen Euroopassakin?

Model 3 on muuttanut automarkkinoita Yhdysvalloissa, jossa se on noussut nopeasti segmenttinsä myydyimmäksi autoksi ohittaen muun muassa BMW:n 3-sarjan, Mersun C-sarjan, Audi A4:n ja Lexuksen IS:n.

– Euroopassa odotetaan samaa, Teslan edustaja kertoi suomalaisille median edustajille keskiviikkona.

Massatuotantoon, ja massoille, suunniteltu Model 3 on Teslan aiempia malleja yksinkertaisempi. Sen halvimman version hinta asettuu Yhdysvalloissa 35 000 dollarin tuntumaan, mutta toistaiseksi Tesla on valmistanut vain auton kalliimpia versioita. Auton hinta Suomessa ei ole vielä tiedossa, kuten ei sekään, millä mallilla myynti tullaan aloittamaan.

Mallista riippuen Model 3:lla ajaa yhdellä latauksella 350–500 kilometriä. Nollasta sataan ehditään 3,7–5,4 sekunnissa.

Vaikka Tesla ei sitä suuremmin mainostakaan, käytetään Model 3:ssa kehittyneempää akkuteknologiaa kuin S:ssä ja X:ssä. Se mahdollistaa energian varastoimisen tehokkaammin. Euroopassa myytävään Model 3:een on tulossa aiemmista Tesloista poiketen CCS-pikalatausstandardi, joka mahdollistaa auton nopeamman lataamisen myös muista kuin Teslan omista Supercharger-latureista. Medialle esitelty auto oli kuitenkin jenkkispekseillä.

Model 3 on esillä Teslan Vantaan Kaivokselassa sijaitsevassa myymälässä tämän kuun loppuun asti.

Lue myös:

    Uusimmat