Yli puolet uusista lataushybrideistä Volvoja – tästä mallista leivotaan ensimmäinen täyssähköauto

2:25
Volvo V60 ja V60 Cross Country pääsivät ulkoilemaan Pohjois-Ruotsissa.

Yli puolet Suomen lataushybridimarkkinoista on tällä hetkellä Volvon hallussa.

Volvo on aloittanut vuoden 2019 voimakkaan kasvun merkeissä, kun taas monet kilpailijoista ottivat takapakkia viime vuoteen verrattuna.

Volvo oli Suomen rekisteröintitilaston kolmonen tammikuussa 1 194 auton rekisteröinnillä ja 10,2 prosentin markkinaosuudella. Kasvua vuoden takaiseen oli 13,7 prosenttia – markkinalla joka supistui saman verran (-13,7 prosenttia) edellisvuoteen verrattuna.

Vuonna 2018 Suomessa rekisteröitiin 4 908 uutta lataushybridiä, ja Volvoja näistä oli 1 945. Uusi vuosi on alkanut vieläkin hurjemmin, sillä kaikista tammikuussa rekisteriin pistetyistä 516 lataushybridistä Volvoja oli 290 kappaletta eli peräti 56 prosenttia. 

Sähköistäminen jatkuu

Ruotsalaisvalmistaja tulee esittelemään laajan valikoiman sähköistettyjä autoja, joihin lukeutuu niin täyssähköautoja, ladattavia hybridejä ja kevythybridejä. Ensimmäiset kevythybridit nähdään mallivuosivaihdoksen myötä tänä keväänä, minkä jälkeen niitä ryhdytään tuomaan koko mallistoon seuraavan parin vuoden aikana.

Volvolta ja sisarmerkki Polestarilta on luvassa neljä täyssähköautoa vuoteen 2021 mennessä. Ensimmäinen tulee olemaan Polestar 2 -malli, jonka tuotanto käynnistyy vielä tämän vuoden aikana. Auton on määrä kilpailla muun muassa Tesla Model 3:n kanssa.

Ensimmäinen Volvo-brändin alla nähtävä täyssähköauto on XC40, mutta sen sähköversion aikataulua ei ole vielä kerrottu.

Lähde: Volvo

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja