Mainos

Tällaisilla autoilla nuoret ajavat kuolonkolareita – turvavyökään ei pelastaisi nuoria miehiä

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnat ovat tutkineet vuosina 2010–2014 yhteensä 1 007 moottoriajoneuvossa olleen kuolemaan johtanutta onnettomuutta.

Vakuutusyhtiöiden liikenneturvallisuustoimikunnan tuore raportti kertoo, että vuosina 2010–2014 kuolleista 18–24-vuotiasta nuorista lähes puolet ajoi yli 15 vuotta vanhalla autolla.

Viidennes autoista, joilla ajettiin kuolonkolari, oli takavetoisia ja 38 prosentissa autoista renkaiden kulutuspinta oli 4 millimetrin suositusta pienempi.

Kaikista 18–24-vuotiaiden aiheuttamista kuolonkolareista (188 kpl) miehet aiheuttivat 88 prosenttia (165kpl).

61 (62%) onnettomuuksissa kuollutta miespuolista kuljettajaa ei käyttänyt turvavyötä. Vastaavasti turvavyöttömiä ja onnettomuudessa kuolleita naiskuljettajia oli viisi (29%).

Turvavyön käyttäminen olisi voinut pelastaa 16 (28%) menehtynyttä mieskuljettajaa ja kolme (60%) naiskuljettajaa.

Hieman yli puolet kaikista 18–24-vuotiaiden aiheuttamista kuolemaan johtaneista onnettomuuksista sattui 80–120 km/h -nopeusrajoitusalueella.

Rattijuopumus (yli puoli promillea) oli osallisena 40 prosentissa miespuolisten kuljettajien kuolonkolareista. Naisilla rattijuopumus oli joka kymmenennen kuolemaan johtaneen onnettomuuden taustalla.

Kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa ylinopeutta (yli 10 km/h) ajoi 67 prosenttia mieskuljettajista ja 35 prosenttia naiskuljettajista.

Aikaisempia liikennerikkomuksia oli 64 prosentilla miehistä ja 35 prosentilla naisista. Aiemmin onnettomuuteen oli joutunut 16 prosenttia miehistä ja 5 prosenttia naisista.

Lähde: Vakuutusyhtiöiden liikenneturvallisuustoimikunnan raportti

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja