Tällaiseen näkyyn ei törmää joka päivä: Poliisi ajoi takaa koiravaljakkoa keskellä kaupunkia

Karkurikoiraa jahdattiin autolla ja prätkällä USA:ssa 0:39
San Franciscossa poliisi ajoi takaa pientä karkuria.

Yhdysvalloissa, Montanan osavaltiossa koiravaljakko juoksi ympäri kaupunkia ilman ajajaa. Voit katsoa videon takaa-ajosta jutun lopusta.

Tätä skenaariota ei usein näe liikenteessä: neljä valjakkokoiraa vetämässä miehittämätöntä kelkkaa keskellä autotietä. Ja vielä poliisiautot perässään. 

Välikohtaus tallentui poliisiauton kojelautakameraan Billingsin kaupungissa. Videolla näkyy, kuinka koiravaljakko juoksentelee holtittomasti ympäriinsä ja poliisit yrittävät saada koiria kiinni. Asiasta uutisoi muun muassa Autoblog-sivusto.

Poliisien pysähtymiskäskyt eivät kiinnostaneet valjakkoa 

Konstaapelit Dave Firebaughilla ja Jeremiah Adamsilla olivat parhaillaan töissä. He olivat ajamassa poliisiautolla, kun he näkivät vapaana juoksevan koiravaljakon. Konstaapelit sattuivat itse asiassa olemaan K9-yksikön eli poliisikoirayksikön poliiseja.

Videolla näkyy, kuinka koirat kaartaavat ajoneuvojen välistä ja ohittelevat autoja minkä ehtivät. Lopulta koirat väsähtävät ja pysähtyvät asuinalueen jalkakäytävälle.

– Minulla ei ole aavistustakaan siitä, mitä juuri tapahtui. Minulla on neljä koiraa ja reki, mutta ei ajajaa. Epäilen, että he joko karkasivat kuskilta tai he etsivät häntä, miettii toinen poliisi videolla.

Omistaja helpottui

Jen Mignard, koirien omistaja ja valjakon ajaja, kertoo paikalliselle medialle olleensa koirien kanssa etukäteen harjoittelemassa ennen kauden alkua. Kaikki meni aluksi hyvin, kunnes Jen tippui reestä, jolloin valjakko otti ja lähti karkureissulle.

– Kuten tiedätte, koirat toimivat yhdessä uskomattomana tiiminä, Jen kertoo.

– Ajattelin silloin, että "no tämä ei nyt ole hyvä juttu" vaikka olin varma, että koirat tulisivat takaisin luokseni.

Jen laittoi välittömästi ilmoituksen Montanan kadonneiden eläimien Facebook-ryhmään kadotettuaan heidät.

Lopulta Jen sai kuulla poliiseilta, että koirat ovat kunnossa ja turvassa. Jen kertoo, että jälkikäteen koko absurdi tilanne nauratti häntä. Jen haki koirat eläinsuojelusta seuraavana päivänä.

Lue myös:

    Uusimmat