86-kiloinen mastiffi väsähti kesken patikkaretken – pelastusoperaatiosta hitti somessa: "Tarvitsemme kaikki apua joskus"

Haaveissa oma koiranpentu? Ota nämä asiat huomioon koiranpennun hankinnassa 10:35
Videolla kerrotaan, millaisia asioita kannattaa ottaa huomioon, kun mielessä on koiranpennun hankinta.

Kolmen tunnin patikkaretki osoittautui liian haastavaksi urakaksi valtavalle mastiffille.

Patikointi on yllättävän rankkaa puuhaa. Erityisen rankkaa se voi olla, jos patikoija itse on 86-kiloinen mastiffi nimeltä Floyd, joka ei muutenkaan ole elämänsä parhaassa kunnossa.

3-vuotias koira oli patikoimassa omistajansa kanssa Utahissa, Salt Laken piirikunnassa sijaitsevalla Grandeur Peak -reitillä viime sunnuntaina, kun se väsähti niin, ettei enää kyennyt kävelemään takaisin autolle.

"Tassut kipeät ja haavoilla"

Buzzfeed Newsin mukaan noin viisi muuta huolestunutta patikoijaa ohitti koiran ja sen omistajan, jotka olivat jumissa reitillä tuntikausia. Nämä patikoijat soittivat hätänumeroon päästyään takaisin kuuluvuuden piiriin.

Pelastustiimi lähtikin välittömästi matkaan ehtiäkseen pelastaa koiran vuorelta ennen pimeän ja kylmän tuloa, kertoi pelastustiimin johtaja Todd Taylor Buzzfeedille.

– He olivat alkaneet patikoimaan puoliltapäivin, ja se on yleensä kolmen tunnin patikkaretki. Mutta he istuivat siellä muutaman tunnin. Se käveli muutaman metrin ja istahti sitten alas, ja sen tassut olivat kipeät ja haavoilla.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Mielenkiintoinen pelastustehtävä"

Vapaaehtoisporukka tekee noin 50 pelastusretkeä vuodessa. Pelastettavat voivat olla esimerkiksi loukkaantuneita juoksijoita tai nestehukasta kärsiviä patikoijia. Koirien pelastaminen on harvinaisempaa.

– Tämä oli mielenkiintoinen pelastustehtävä Floydin koon vuoksi. Tiesimme, että meillä oli iso koira, 86-kiloinen, ja kohtelimme sitä kuin normaalia ihmisen pelastustehtävää, Taylor kertoo.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Hyvä poika"

Pelastajat saapuivat kypärineen, köysineen ja paareineen auttamaan Floydin takaisin kotiin. Seurue selvisi vuorelta alas 22.30 paikallista aikaa. Alas kannettu Floyd kesti tilanteen kuin sankari ja käyttäytyi hienosti koko matkan. Taylorin mukaan koira vaikutti kiitolliselta ja helpottuneelta neljä tuntia kestäneen operaation aikana.

– Floyd oli hyvä poika ja iloinen tultuaan autetuksi, pelastustiimin Facebook-päivityksessä kerrotaan.

Kiitollinen oli myös omistaja.

– Omistaja oli todella yllättynyt, kun ilmestyimme paikalle, koska hän ei tiennyt ihmisten soittaneen hätänumeroon. Siellä ylhäällä ei ole kuuluvuutta, ja hän oli valmistautunut viettämään yön koiransa kanssa ja saamaan hänet alas aamulla.

Pelastustiimi julkaisi Facebookissa kuvia onnistuneesta operaatiosta. Julkaisulla on yli 330 000 tykkäystä. Valtavan mastiffin ahdinko on herättänytkin tunteita sosiaalisessa mediassa.

– Tarvitsemme kaikki apua joskus, kiteytti Ricky Lotz -niminen Twitter-käyttäjä.

Lue uusimmat  lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat