Taksi- ja linja-autoliitto huolissaan: Miten koulukuljetukset järjestetään turvallisesti ilman lähikontaktia? "Kunnat ja yrittäjät tarvitsevat konkreettista ohjeistusta"

5:04
Jotkut taksit odottavat päivän ensimmäistä ajoa jopa 8 tuntia – yrittäjä kertoo alaa uhkaavasta kurimuksesta

Peruskoulujen lähiopetus alkaa jälleen 14. toukokuuta eli ensi viikon torstaina. Linja-autoliitto ja Taksiliitto kertovat tiedotteessaan pitävänsä päätöstä myönteisenä, mutta ovat kuitenkin huolissaan siitä, miten koulukuljetukset järjestetään turvallisesti. 

Tiedotteessa kerrotaan, että epidemiatilanne on vaikuttanut laaja-alaisesti ja merkittävästi joukkoliikenne- ja taksipalvelujen kysyntään ja tarjontaan, ja koulukuljetukset ovat olennainen osa tätä palvelukokonaisuutta.

– Kunnat ja yrittäjät tarvitsevat konkreettista ohjeistusta siitä, miten koulukuljetukset voidaan käytännössä turvallisesti toteuttaa, Taksiliiton toimitusjohtaja Timo Koskinen painottaa.

Molemmat liitot korostavat kuntien vastuuta koulukuljetusten turvallisessa järjestämisessä.

Lähiopetuksen alkaessa ei kuitenkaan vielä ole yleistä viranomaisohjeistusta siitä, miten koulukuljetukset tulisi järjestää, jotta oppilaat ja kuljetushenkilöstö voivat välttää tarpeettomat lähikontaktit.

– Kuntien sivistystoimen vastuulla on varmistaa koulukuljetusten järjestäminen ja myös se, miten epidemiatilanne otetaan kuljetusten järjestelyissä huomioon, Linja-autoliiton toimitusjohtaja Mika Mäkilä toteaa.

Tiedotteessa kerrotaan, että koulukuljetusten palvelutarjonta ei ole nyt samanlainen kuin kouluja suljettaessa. Liitot huomauttavat, että jos opetusta järjestetään poikkeusaikatauluin ja -järjestelyin, niin kuntien tulee ottaa tämä riittävän varhain huomioon myös oppilaskuljetusten järjestämisessä.  

Lue myös:

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja