Jotkut taksit odottavat päivän ensimmäistä ajoa jopa 8 tuntia – kesätapahtumien peruminen voi olla kuolinisku monelle taksiyrittäjälle

Jotkut taksit odottavat päivän ensimmäistä ajoa jopa 8 tuntia – yrittäjä kertoo alaa uhkaavasta kurimuksesta 5:04
Katso video: Taksiyrittäjä kertoo MTV Uutiset Livelle alaa koettelevasta koronakurimuksesta!

Taksikyytien kysyntä on romahtanut rajusti koronavirusepidemian seurauksena. Alan yrittäjien mukaan asiakkaiden määrä on vähentynyt reilussa kuukaudessa jopa 70–80 prosenttia.

Taksiyrittäjä Ali Hosseinin yrityksen kolmesta taksista kaksi seisoo nyt tallissa. Vain yksi on liikenteessä.

– Normaalioloissa tulee noin yksi tilaus tunnissa, ehkä vähän enemmänkin. Nyt pitää 3–4 tuntia välillä odottaa, jopa 8 tuntia jotkut ovat odottaneet ensimmäisiä tilauksia, Hosseini kertoo.

"Moni yrittäjä ei välttämättä selviä"

Kesätapahtumien peruminen syventää taksiautoilijoiden ahdinkoa entisestään, sillä kaikenlaiset tapahtumat ja kokoontumiset poikivat takseille tilauksia.

Taksiyrittäjät ovat tehneet vetoomuksen tukitoimenpiteistä hallitukselle, jotta alan työpaikat pystyttäisiin säilyttämään. Konkreettinen ehdotus on kertaluontoinen tuki.

– Suomen taksiala on aika iso yhteisö, mutta yrittäjillä on vaikeaa tällä hetkellä, moni ei välttämättä selviä. Menetetään monia ammattitaitoisia taksiyrittäjiä. Kestää kauan ennen kuin tilalle tulee taas pätevää yrittäjää. Se ei ole hyvä yhteiskunnalle, sanoo Hosseini.

Lue myös:

    Uusimmat