Taas uudenlainen tapa piilottaa etukamera täysnäyttöisessä älypuhelimessa – tällaista nousevaa rakennetta ei ole aiemmin nähty

Maailman suurimpiin älypuhelinvalmistajiin lukeutuva Oppo aikoo julkistaa ensimmäiset Reno-sarjan älypuhelimensa 10. huhtikuuta.

Nyt on paljastunut, että Reno-puhelin tulee sisältämään uudenlaisen ratkaisun mitä tulee etukameran paljastumiseen puhelimeen yläreunasta. Esiin nousevia etukameroita on nähty jo aiemmin useissa eri älypuhelinmalleissa mutta nyt Renossa mekanismi on erilainen. Pienen kameranystyrän sijaan leveämpi osa nousee kohoamalla ylöspäin toisesta päästään. Kameran lisäksi sisuksista kohoaa myös LED-kuvausvalo.

Uusi rakenneratkaisu on nähty tietokonerenderöidyissä suojakuorta esittävissä kuvissa mutta myös alta löytyvällä videolla.

Oppon Reno-puhelimesta odotetaan ainakin kahta versiota, jotka eroavat useilta teknisiltä ominaisuuksiltaan. Edullisemmassa on keskiluokan Snapdragon 710 -järjestelmäpiiri Qualcommilta, kun huippumalliin on luvassa tehokkain Snapragon 855. Lisäksi voi tulla vielä erillinen 5G-malli.

Perusmallissa on lisäksi takana vain kaksi kameraa, kun paremmassa niitä pitäisi olla kolme. Pääkameran kennona molemmissa on tietojen mukaan Sonyn 48 megapikselin IMX586.

Reno-puhelimen parempiin versioihin odotetaan myös Oppon jo esittelemää periskoopiprisman sisältävää 10x zoomin kameraa. Oppo kuitenkin laskee 10x-luvun vertaamalla telekameraa superlaajakulmakameraan, joten tavanomaisemmin pääkameraan verrattuna zoomin määrä jää vähäisemmäksi.

Lue myös:

    Uusimmat