Taapero sai kiukkukohtauksia, jos ei saanut katsoa televisiota – äidiltä käsittämättömän yksinkertainen ratkaisu uuvuttavaan tilanteeseen

iPhone-niksi"lukitsee"kosketusnäytön, kun lapsi haluaa käyttää puhelintasi 0:23
Tämä iPhone-niksi lukitsee kosketusnäytön, kun lapsi haluaa käyttää sitä.

Jos kesällä haluaa lapselleen muuta puuhaa kuin television tuijottamisen, voi avuksi ottaa tämän äidin kekseliään tempun.

Lasten viihdyttäminen koko päivän voi olla rankkaa puuhaa, etenkään, jos mielii pitää heidät kuitenkin pois ruudun ääreltä. Eräs äiti jakoi Reddit-sivustolla oman niksinsä tilanteeseen, jossa hänen taaperonsa vaati jatkuvasti saada katsoa televisiota, kertoo muun muassa Metro.

Äiti kertoo, että hänen 2,5 -vuotias lapsensa pyysi jatkuvasti lupaa katsoa televisiota tai elokuvia aamuvarhaisesta lähtien pitkin päivää. Äidin kieltäytyessä poika sai kiukkukohtauksia.

Ratkaisu oli kuitenkin yksinkertainen. Äiti piilotti television verhojen taakse ajatuksella "poissa silmistä, poissa mielestä". Uskomatonta kyllä, temppu toimi äidin mukaan jo yhdessä päivässä. Hän kertoo sivustolla ottaneensa television illalla esiin, jotta perhe voisi katsoa ohjelmaa yhdessä. Lapsi kuitenkin lakkasi kyselemästä television perään.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tänä viikonloppuna hän enimmäkseen pyysi päästä ulos ja pihalle, ja vaikka katsoimme televisiota, hän leikki leluillaan sen sijaan, että olisi tuijottanut ruutua, äiti hehkuttaa.

Testaa myös nämä kikat

Myös muut vanhemmat jakoivat omia vinkkejään. Eräs vanhempi kertoi, että hänen nelivuotiaansa voi katsoa televisiota vain, kun ulkona on pimeää. Lapselle on nimittäin kerrottu, ettei telkkari toimi aurinkoisella säällä.

Toinen vanhempi paljasti kertovansa tyttärelleen toisinaan, että televisio on "latauksessa", kun ei halua tämän katsovan sitä. Koska lapsi ymmärtää latauksen käsitteen puhelimista ja leluista, huijaus menee täydestä.

Kuinka haitallista ruutuaika on?

Tutkimuksia liiallisesta ruutuajasta on tehty paljon. Erityisesti pienten lasten kehitykseen runsaan ruutuajan on pelätty voivan vaikuttaa haitallisesti

Ruutuaikaa viihdemedian ääressä tulisi olla enintään kaksi tuntia päivässä, linjaa puolestaan UKK-instituutin alainen Terve koululainen -hanke.  

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Metro

Lue myös:

    Uusimmat