Vauva heräsi aina ennen aamuviittä – ratkaisu oli yksinkertainen, kun uupunut äiti vihdoin hoksasi syyn: "En voinut uskoa sitä"

Äitiyden pilvilinnat ja todellisuus 8:11
Karu vauva-arki voi yllättää.

Äiti oli jo lopen uupunut vauvansa aamuheräilyihin, kunnes vihdoin keksi, mistä se johtui.

Pohjoisirlantilainen äiti oli epätoivon partalla, kun hänen 10 kuukauden ikäinen tyttärensä heräsi aamuisin puoli viiden ja viiden välillä. Äiti kertoo Belfast Live -sivustolle yrittäneensä kaikkea, mutta ei vain ymmärtänyt, mistä vauvan aamuvarhaiset heräilyt johtuivat.

– Olin tulla hulluksi yrittäessäni selvittää, mikä hänet herätti joka aamu. Ajattelin, että se oli nälkää, mutta hän ei ollut koskaan ylilevoton pullollaan, kun hän heräsi, äiti kertoo haastattelussa.

Ystävä auttoi keksimään, mistä aamuheräilyt johtuivat

Pitkään äiti ajatteli kyse olevan tuloillaan olevista hampaista, mutta herättyään tyttö kuitenkin aina rauhoittui. 31-vuotias äiti huomauttaa, että tyttö saattoi olla hieman äreä, koska oli selvästi väsynyt, mutta ei vain osannut käydä takaisin nukkumaan.

– Yritin kaikkea, mutta mikään ei tuntunut toimivan, ja olin alistunut siihen faktaan, että hän heräisi aina ennen aamuviittä.

Vasta juteltuaan ystävänsä kanssa äiti alkoi ymmärtää, mistä oli kyse. Ystävä nimittäin tiedusteli, oliko vauvan huone varmasti täysin pimeä, sillä vauvat nukkuvat paremmin pimeässä erittyvän melatoniinin ansiosta. Melatoniini on hyvien unien kannalta tärkeä hormoni.

Vaikka vauvan huoneessa oli pimennysverhot, äiti havaitsi, että niiden yläpuolelta huoneeseen pääsi valoa.

– En oikeastaan halunnut tuhlata omaisuutta uusiin sälekaihtimiin ja verhoihin siltä varalta, jos niillä ei olisikaan mitään merkitystä hänen uniinsa, joten päätin ajatella laatikon ulkopuolelta ja etsiä vaihtoehtoa, ja siinä se oli, ihan minun kaapissani, äiti kertoo.

"En voinut uskoa sitä"

Äiti teippasikin verhojen ylle mustia jätesäkkejä estääkseen valon pääsyn huoneeseen.

– En välittänyt edes siitä, mitä naapurit ajattelisivat, sillä kaipasin epätoivoisesti lisää unta.

Ihme kyllä, kikka toimi täydellisesti.

– En voinut uskoa sitä. Ensimmäisenä yönä hän nukkui aamukahdeksaan, hän ei ollut koskaan tehnyt niin ennen. Ajattelin, että se olisi voinut olla tuuria, mutta hän on nukkunut siitä lähtien ainakin 7.30 asti joka aamu, se on mahtavaa, äiti hehkuttaa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Belfast Live

Lue myös:

    Uusimmat