Taapero putosi katukaivoon – Amy-äidin vaistomainen reaktio tallentui videolle: "En oikein tiedä, kuinka tein sen"

Valvontakamera tallensi äidin vaistonvaraisen reaktion vialliseen katukaivoon pudonneen lapsen hätään.

23-vuotias Amy Blyth oli kävelemässä puolitoistavuotiaan poikansa Theon kanssa sunnuntaiaamuna Englannin Kentissä, kun taapero yllättäen humahti läpi katukaivoon, jonka kansi oli ilmeisesti ollut viallinen. Katukaivon kansi oli keikannut taaperon askelten alla ja kääntynyt ympäri jättäen lapsen satimeen kapeaan viemärikuiluun.

Pihatien tallentava turvakamera tallensi pelottavan hetken tapahtumat. Tapahtumista uutisoivat useat brittimediat, kuten Daily Mail.

– Ensimmäinen ajatukseni oli, että hyvä luoja, hän on varmasti kuollut, äiti Amy muistelee kauhunhetkeä.

Amy teki niin kuin valtaosa äideistä olisi tilanteessa tehnyt ja pudottautui oitis itsekin likaiseen katukaivoon lapsensa perään.

– Repäisin kannen pois tieltä ja näin hänet siellä alhaalla itkemässä nimeäni. Hän oli polvia myöten likavedessä.

Likakaivo oli kapea, eikä aikuinen ihminen olisi pystynyt juuri liikkumaan putkessa. Amy kertoo, ettei voinut kumartua ja nostaa lasta syliinsä putkessa.

– En oikein tiedä, kuinka tein sen. Kehoni taipui asentoon, johon se ei ole koskaan ennen taipunut. Vain jotta sain hänet työnnettyä pois viemäristä, Amy muistelee.

Voit katsoa valvontakameran materiaalin Amyn salamannopeasta reagoinnista artikkelin yllä olevalta videolta.

Lapsi oli niellyt viemärivettä

Amy kertoo, että likakaivossa oli ihmisten jätöksiä ja haju oli vastenmielinen.

– Olimme aivan likomärkiä. Uskoisin, että se oli pissaa. Vaatteemme ovat kuvottavassa kunnossa, hän kertoo.

Saatuaan Theon pois likakaivosta Amy muistelee kirkuneensa apua, kun taas Theo oli vaipunut shokkiin, eikä ollut juuri pitänyt enää ääntä.

Amy vei Theon ensi töikseen paikalliseen sairaalaan. Poika oli niellyt kaivossa likavettä, eikä äiti ollut varma, oliko lapsi loukannut itsensä pudotuksessa. Sairaalahenkilökunta arvioi, että poika oli saanut pudotuksesta lievän aivotärähdyksen. Pikkulapsi selvisi kuin ihmeen kaupalla ilman yhtäkään murtunutta luuta.

– Tämä olisi voinut päättyä paljon surkeammin. Jos hän olisi pudonnut pää edellä kaivoon, en usko, että hän olisi luonamme enää, Amy toteaa.

Amy on tapauksen jäljiltä itse syvästi järkyttynyt.

– Minulle tulee paha olo, kun vain mietinkin sitä. Pelkään kuollakseni nyt katukaivoja. Olen edelleen järkyttynyt tapahtumista, enkä oikein tunnu pääsevän siitä yli, Amy kertoo.

Onni matkassa

Kaksikko oli ollut matkalla Theon isän luokse. Amy muistelee, että oli huomannut kaivon kannen olleen löysällä, mutta ei ollut kuvitellutkaan, että se voisi pettää ja kääntyä ympäri pikkupojan askelten alla.

– Hän kirjaimellisesti putosi kaivon pohjalle. Luulin menettäväni hänet. Se oli kuin kauhufilmistä, Amy muistelee.

Amy kiittää onneaan, että oli itse Theon mukana. Jos hänen lapsensa, tai joku muu olisi pudonnut kaivoon aikuisen huomaamatta, hätähuutoja olisi tuskin kukaan kuullut. Amy kertoo, että likakaivon kansi oli ääntä eristävä.

Amy on valittanut kaivoista ja viemäröinnistä vastaavalle Southern Water -yritykselle vaatien vastauksia. Hän uskoo, että kansi oli ollut rikki jo jonkin aikaa.

– Minun pikkuinen poikani ei olisi saanut pudota likakaivoon. Se ei ole hyväksyttävää. Haluan tietää, miksi rikkinäistä kantta ei ollut korjattu, hän toteaa.

Southern Water on ottanut tapauksen vakavasti ja selvittää tällä hetkellä kenen vastuulla rikkinäisen kaivonkannen korjaus oli ollut.

Lähteet: Kameraone ja Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat