11-vuotias amerikkalaispoika joutui sairaalaan TikTok-haasteen takia – "Ilmeisesti se pullo syttyi palamaan ja..."

Tiktokin twerkkaushaaste saattaa ihmisiä sairaalaan: ”Olkaa varovaisia tehdessänne Wap Wap:ia!” 1:58
Videolla lisäksi: Tämä twerkkaushaaste saattoi ihmisiä sairaalaan!

Amerikkalaispoika sai TikTok-haasteesta todella pahoja palovammoja.

12-vuotias Nick Howell varoittaa muita ryhtymästä TikTok-haasteisiin. Poika kertoo People-lehden haastattelussa, että hän itse sai todella pahoja palovammoja pieleen menneen haasteen vuoksi.

TikTok-haasteessa kävi pahasti

7. lokakuuta 2020 Nick oli isoäitinsä luona Miamissa pikkuveljensä ja serkkujensa kanssa. Nickin isoisä oli menehtynyt edellispäivänä. 

Aikuisten ollessa toisessa huoneessa lapset vitsailivat ja juttelivat TikTok-videoista. Puheeksi tuli Fire Challenge -video, jossa teinit kastelivat esineitä jollain aineella ja sytyttivät ne tuleen. Nick huomasi huoneessa sytkärin ja päätti kokeilla samaa.

Hän muistelee kaataneensa hieman spriitä betoniselle lattialle ja sytyttäneensä sen tuleen. 

– Ilmeisesti sitten se pullo syttyi palamaan ja se räjähti. Minäkin aloin palaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Palovammat vaativat sairaalahoitoa

Poika juoksi hätääntyneenä huutaen aikuisten luo. Nickin isä ja kaksi setää saivat tulen sammutettua. He myös suihkuttivat pojan päälle vettä puutarhaletkulla.

Nickin äiti Estela Guillen kertoo kamalasta kokemuksesta.

– Se oli sydäntä särkevää ja traumaattista.

Perhe hälytti paikalle apua ja Nick vietiin sairaalaan lasten tehohoidon yksikköön. Hän oli saanut kolmannen asteen palovammoja. Poika kertoo, että hänen ihostaan 35 prosenttia paloi.

Nick oli tehohoidossa kaksi kuukautta. Kaiken kaikkiaan hän sai vammoihinsa hoitoa liki puolen vuoden ajan. Hänelle tehtiin lukuisia leikkauksia.

Hänen jalkojensa hermot ottivat niin pahasti osumaa, että hän joutui opettelemaan uudelleen, miten kävellään, seisotaan ja puetaan vaatteet.

Älkää kokeilko näitä kotona

Estela kertoo lastensa olevan innokkaita tutkimaan ja yrittämään uusia asioita. Tämän haaverin myötä hän on yrittänyt kovemmin painottaa lapsilleen sitä, että somehaasteilla voi olla ihan oikeita seurauksia.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Myös Nickillä on vakava viesti ikäisilleen.

– Älkää kokeilko mitään, mitä näette sosiaalisessa mediassa, hän varoittaa.

– Siinä ei tule käymään hyvin.

Nick ei ole ainoa, jolle on käynyt TikTok-haasteiden kanssa köpelösti. Olemme kertoneet muun muassa siitä, miten Squid Game -haasteesta aiheutui palovammoja australialaislapsille.

Lähteet: People, CBS Miami

Lue myös:

    Uusimmat