Syntymätön vauva altistui huumeille, vaikka odottava pari ei niitä käyttänyt – naapureiden kanssa käyty keskustelu auttoi selvittämään mysteerin

Esikoistaan odottavan yhdysvaltalaispariskunnan yllätykseksi heidän vauvansa huomattiin olevan amfetamiinipositiivinen. Yllättävää tämä oli, koska raskaana oleva nainen ei ollut koskenutkaan huumeisiin. Pian selvisi, että syy vauvan huumealtistukselle piili pariskunnan ostamassa talossa, yhdysvaltalaismediat kertovat.

Yhdysvalloissa Missourin osavaltiossa asuvat Tyler ja Elisha Hessel olivat onnesta soikeina, kun he saivat kuulla odottavansa vauvaa. Ilo muuttui pian järkytykseksi, kun tutkimuksissa selvisi, että vauva oli amfetamiinipositiivinen.

Elisha tai Tyler eivät itse olleet koskeneet huumeisiin. Mysteeriä selvittääkseen pariskunta testasi, josko heidän talostaan löytyisi huumejäämiä. Epäilykset talon osallisuudesta vauvan amfetamiinipositiivisuuteen olivat saaneet alkunsa naapurien kanssa käydystä keskustelusta.

– He (naapurit) sanoivat olevansa onnellisia, kun heillä oli vihdoin ”normaaleja” ihmisiä naapureinaan, Elisha kertoo CBS News -uutissivustolle.

Kotitalossa oli pyörinyt huumeita

Hesselit ostivat kotitestipakkauksen selvittääkseen, oliko heidän talossaan huumejäämiä. Testi näytti positiivista, ja sen tarjoaja vahvisti, että talossa oli metamfetamiinia. Pariskunnan taloa arvioinut asiantuntija kertoi, että talossa olevat epäpuhtaudet voivat levitä maalien, lattian, kalusteiden ja LVI-järjestelmän kautta.

Tyler ja Elisha eivät olleet tienneet, että heidän ostamansa talo oli ennen toiminut huumeiden valmistus- tai levityspaikkana. Asiasta ei ollut mainittu sanallakaan kauppoja tehdessä.

Talon korjaaminen maksaisi 100 000 dollaria

Hesselit muuttivat pois talostaan. Pariskunnan mukaan vakuutusyhtiö kieltäytyi heidän korvausvaatimuksistaan ja heidän asianajajansa mukaan paras vaihtoehto olisi vaatia vakuutusyhtiötä kattamaan kodin kunnostamiseen menevät kulut. GoFundMe-varainkeruusivustolla Hesselit kertovat, että tämä maksaisi 100 000 dollaria.

Pariskunta toivoo voivansa muuttaa takaisin taloonsa, joka kunnostettuna tarjoaisi turvallisen asumuksen heidän kasvavalle perheelleen. Vauvan laskettu aika on tammikuussa 2020. Huolimatta amfetamiinipositiivisuudesta vauva kasvaa normaalisti ja vaikuttaa tällä hetkellä terveeltä.

Videolla ohjeistetaan, miten raskausaikana voi treenata lantionpohjanlihaksiaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja