Sveitsiläismies masturboi itsensä teho-osastolle – vaurio iski yllättävään paikkaan

Sveitsiläislääkärit epäilevät erään nuoren miehen masturboineen itselleen keuhkovaurion. Kyseessä on hyvin harvinaislaatuinen tapaus, sillä aiemmin itsetyydytyksen ei ole raportoitu liittyneen vastaaviin vammoihin.

Itsetyydytys on normaali osa tervettä seksielämää, mutta joskus homma lähtee niin sanotusti käsistä. Liian tiheä tai kovakourainen masturbointi voi vahingoittaa sukupuolielimiä. Miesten kohdalla penikseen voi ilmestyä esimerkiksi hankaumia tai arpikudosta, penis voi myös käyristyä.

Radiology Case Reports -julkaisussa ilmestynyt tapausraportti osoittaa, että oikein huonon tuurin osuessa kohdalle fyysiset vaikutukset voivat ulottua paljon genitaaleja laajemmalle alueelle. Eräällä potilaalla masturbointi nimittäin näyttää aiheuttaneen keuhkovaurion.

Itsetyydytyksen jälkeen teho-osastolle

Lievää astmaa poteva 20-vuotias mies päätyi päivystykseen vakavan hengenahdistuksen ja rintakipujen vuoksi. Oireet olivat iskeneet, kun hän makasi sängyllään itseään tyydyttäen.

Lääkärit totesivat, että miehen kasvot olivat turvonneet ja keuhkoista kuului rahinaa. Kuvaus paljasti, että keuhkojen välikarsinaan oli kertynyt ilmaa. Ihonalainen ilmapöhö ulottui aina päähän asti.

Epäonninen itsetyydyttäjä siirrettiin teho-osastolle, jossa häntä hoidettiin lisähapella, parasetamolilla ja antibiooteilla. Päivää myöhemmin mies pääsi teholta yleisosastolle, jossa hänen vointinsa kehittymistä seurattiin kolme päivää ennen kotiuttamista.

Onko suhtautumisesi seksiin jo sairaalloista? Videolla kerrotaan, mistä seksiriippuvuuden tunnistaa. Juttu jatkuu videon alla.

Mistä seksiriippuvuuden tunnistaa? 1:30
Katso video: Mistä seksiriippuvuuden tunnistaa?

Varovaisuutta sänkypuuhissa

Esimerkiksi voimakas yskiminen, intensiivinen treeni tai voimakas oksentelu voivat aiheuttaa ilman kertymistä keuhkojen välikarsinaan, mutta sveitsiläislääkäreiden mukaan itsetyydytyksen ei ole kertaakaan aiemmin havaittu liittyvän sairastumiseen.

Itsensä sairaalakuntoon masturboineen miehen tapaus onkin ainutlaatuinen.

Itsetyydytys on toki johtanut lääkärireissuihin monista muista syistä. Esimerkiksi eräs englantilainen teinipoika joutui sairaalaan työnnettyään penikseensä USB-kaapelin. Tämä hongkongilaismies puolestaan sai huomata, ettei penisrengasta kannata tehdä itse kuusiomutterista.

Mutta voi sitä sattua kaksinkin puuhailtaessa. Viime vuonna otsikoihin nousi historialliseksi luonnehdittu tapaus, jossa hutiosuma yhdynnän aikana johti harvinaiseen penismurtumaan.

Katso alla olevalta videolta, mitkä seksiasennot ovat erityisen vaarallisia!

Kolme vaarallisinta seksiasentoa 0:32
Katso video: Kolme vaarallisinta seksiasentoa.

Lue myös:

    Uusimmat