Mies turvautui kotikonstiin erektio-ongelman vuoksi – peruuttamattomia seurauksia seksielämälle?

Onko jokaisella miehellä oikeasti joskus erektio-ongelmia? 2:33
KATSO MYÖS: Onko jokaisella miehellä oikeasti joskus erektio-ongelmia?

Amerikkalaismiehen kotikonsti erektio-ongelmaan vei hänet sairaalaan.

Amerikkalaismiehen kotikonsti erektio-ongelmaan saattoi maksaa koko hänen seksielämänsä. Mies yritti hoitaa erektio-ongelmaa itse, mutta 45-vuotiaan kokeilema "niksi" johti kipuihin ja mahdollisesti parantumattomiin vaurioihin, kertoo News.com.au.

Miehestä kirjoitettiin vuonna 2020 tapausraportti Urology Case Reports -lehteen.

Penikseen päätyi vaahtoa

Tapahtuma-aikaan mies oli asunnoton, mutta vakaassa parisuhteessa. Mies oli partnerinsa avustuksella työntänyt penikseensä muovipillin, joka oli ollut edelleen yhteydessä laajenevaa tiivistevaahtoa sisältävään säiliöön.

Tämän jälkeen miehen kumppani kuitenkin oli vahingossa painanut tiivistesäiliön painiketta, jolloin vaahtoa oli päätynyt penikseen.

Raportin mukaan mies oli aiemminkin asettanut esineitä peniksensä sisään erektiota ylläpitääkseen.

Jouduttiin leikkaamaan

Mies kärsi virtsaamisvaikeuksista ja virtsaputken kivusta kolmen viikon ajan ennen kuin hakeutui hoitoon. Hänen virtsansa oli veren väristä.

Tutkimuksissa selvisi, että tiivistevaahto oli kovettunut ja "ankkuroitunut" miehen peniksen sisään. Osa tiivistepaloista oli raportin mukaan noin 11 senttiä pitkiä. Vaahdon poistaminen vaati leikkauksen.

Tutkimuksessa selvisi myös, että miehellä oli olemassa oleva virtsaputken ahtaumasairaus, joka todennäköisesti aiheutti erektio-ongelmat. Ahtauman vuoksi osaa vaahdosta ei kuitenkaan saatu poistettua.

Leikkauksessa kivesten taakse jouduttiin tekemään aukko. Miehen kehoon pitikin asentaa putki, jonka kautta esimerkiksi virtsaaminen onnistuu.

Yllä poistettua vaahtoa. Alla kuvia operaatiosta.
Yllä poistettua vaahtoa. Alla kuvia operaatiosta. Kuva: Urology Case Reports, Volume 33, November 2020

On mahdollista, ettei peniksen toiminta palaa ennalleen

Mies tulee tarvitsemaan lisää leikkauksia. Tutkijoiden mukaan psykiatrinen arvio ennen korjausleikkauksia voi olla tarpeen, jotta voidaan varmistua siitä, ettei vastaavaa tapahdu myöhemmin uudelleen.

Mies ei ole asettanut mitään peniksensä sisään tapauksen jälkeen. Tapahtunut on vaikeuttanut hänen seksielämäänsä entisestään. On mahdollista, ettei peniksen toiminta palaudu ennalleen.

"Olen nähnyt jatkuvan sondauksen aiheuttamia vakavia vammoja"

Tapausraportin kirjoittajien mukaan on harvinaista, että peniksen sisälle juuttuu vierasesine. Ei kuitenkaan ole tavatonta, että erilaisia pillejä tai esimerkiksi pumpulipuikkoja työnnetään peniksiin. Tätä kutsutaan sondaukseksi.

– Osa ihmisistä harrastaa sondausta, koska erektio ei enää ole hyvä. Penikseen asetetaan jäykkä tanko, jotta yhdyntä onnistuu, brittiurologi Giangiacomo Ollandini kommentoi Mail Onlinelle.

Ollandinin mukaan varsinaisen sondin puuttuessa saatetaan käyttää muitakin esineitä.

– Olen nähnyt jatkuvan sondauksen aiheuttamia vakavia vammoja virtsaputkissa, ja valitettavasti ne harvoin paranevat hyvin.

Lääkäri muistuttaa asiallisesta asenteesta 

Ollandinin mukaan kaikenikäiset miehet kärsivät erektio-ongelmista ja hakevat niihin apua. Hänen mukaansa onkin tärkeää, että myös äärimmäisissä ja erikoisissa tapauksissa lääkäri hoitaa potilaita empaattisesti ja ymmärtäväisesti.

– Väärä asenne, äänensävy tai tiedusteleminen voi pilata potilaan luottamuksen lääkäriin ja luoda häpeää, syyllisyyttä tai vihan tunteita. [Hoitoalan ammatissa] ei ole tilaa juoruilulle, tuomitseville asenteille tai minkäänlaisille henkilöön meneville kommenteille, hän muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat