Brittiteini yritti mitata peniksensä pituuden kyseenalaisella tavalla – "sondaus" johti sairaalareissuun

Tällaisia ovat nykyaikaiset seksilelut 9:03
Videolla esitellään, millaisia seksileluja ihmiset nykyään käyttävät.

Englantilainen teinipoika yritti mitata peniksensä pituutta USB-kaapelilla. Lääkärit kertovat nautinnolliseksi tarkoitetun kokeilun ikävistä seurauksista Urology Case Reports -julkaisussa ilmestyneessä tapausraportissa.

15-vuotias teinipoika työnsi virtsaputkeensa USB-kaapelin mitatakseen peniksensä pituuden sekä samalla tyydyttääkseen itseään. Kokeilu ei päättynyt kovin hyvin, sillä kaapeli jäi jumiin siinä olleen solmun vuoksi.

Poika yritti vetää kaapelia ulos itsestään useita kertoja, mutta lopputuloksena oli vain suuria määriä verta virtsassa. Vanhemmat veivät lapsensa päivystykseen. Kun lääkäritkin epäonnistuivat poistamaan vierasesineen virtsaputkesta, teini kiidätettiin Lontoossa sijaitsevaan yliopistolliseen sairaalaan.

University College Hospitalin lääkärit poistivat USB-kaapelin pojan virtsaputkesta leikkauksessa. Teinin kuntoutuminen lähti hyvin käyntiin, mutta lääkärien mukaan potilaan tilaa on seurattava mahdollisten myöhempien komplikaatioiden varalta.

"Sondaus" voi johtaa kärsimykseen

Esineiden työntäminen siittimen läpi kulkevaan virtsaputkeen tuo osalle miehistä seksuaalista nautintoa. Jos tätä niin sanottua "sondausta" (eng. sounding) haluaa kokeilla, kannattaa se tehdä asiaan tarkoitetuilla puhtailla välineillä, joita myydään esimerkiksi seksikaupoissa, sekä herkille alueille tarkoitetulla liukasteella. Ei siis esimerkiksi kynillä tai pinneillä, vaikka sellaisiakin lääkärit ovat joutuneet virtsaputkista kaivamaan.

Virtsaputkeen työnnetty vierasesine voi aiheuttaa esimerkiksi virtsaamiseen liittyviä vaivoja sekä kivuliaita erektioita. Vierasesine voi myös jäädä jumiin tai luiskahtaa virtsarakon puolelle. Seurauksena voi olla esimerkiksi tulehduksia tai paikallisia vaurioita.

Brittipojan tapaus alleviivaa "sondauksen" vakavimpia haittoja, andrologi Amr Raheem sanoo MailOnline-sivustolle. Teinin virtsaputket voivat myöhemmin ahtautua, mikä johtaisi virtsaamisongelmiin sekä altistaisi hänet virtsaputken tulehduksille.

Raheem uskoo, että vastaavat tapaukset yleistyvät sosiaalisen median ja yleisesti ottaen valheellisen tiedon laajemman leviämisen seurauksena.

Jos päättää kokeilla vierasesineen työntämistä virtsaputkeen, tulee esine poistaa välittömästi tulehdukseen viittaavia oireita huomatessaan. Veren ilmaantuminen virtsaan tai peniksessä tuntuva polttava tunne "sondauksen" jälkeen ovat syitä hakeutua lääkärin pakeille. Samaten tulee tehdä, jos vierasesinettä ei itse pysty poistamaan virtsaputkestaan.

Näin seksileluja huolletaan 0:50
Videolla näytetään, miten seksileluista pidetään huolta kotona.

KORJAUS 21.9. klo 08.06: Korjattu sana "soundaus" muotoon "sondaus".

Lue myös:

    Uusimmat