Katse alapäähän! Käyrä penis voi olla merkki ongelmista

Omaa terveydentilaa kannattaa havainnoida tarkasti, ja huolestuttavista muutoksista kannattaa kertoa lääkärille!

Harva penis on täysin suora, mutta tietynlainen käyrä penis voi olla merkki ongelmista. Jos käyryys ilmaantuu vasta aikuisiällä, kyseessä saattaa olla Peyronien tauti. Taudissa kudos estää siittimen normaalin venymisen erektiossa, jolloin penis käyristyy ja aiheuttaa kipua. Nyt ikävästä vaivasta on löytynyt uudenlainen uhka: Peyronien tauti voi mahdollisesti lisätä syöpäriskiä.

Aihetta tutki amerikkalainen Baylor College of Medicine. Tutkijat analysoivat 1,7 miljoonan miehen terveydellisiä vahingonkorvausvaatimuksia. Osalla miehistä oli Peyronien tauti. Tutkimuksen miehiä seurattiin noin yhdeksän vuoden ajan.

Seuranta-aikana miehet, joilla oli Peyronien tauti, saivat vatsasyövän 43 prosenttia todennäköisemmin, melanooman 19 prosenttia todennäköisemmin ja kivessyövän 39 prosenttia todennäköisemmin kuin muut.

Tutkijat havainnoivat Peyronien tautia ja syöpiä molekyylitasolla ja havaitsivat, että taudit saattavat todella olla yhteydessä toisiinsa: Peyronien tautia sairastavilta potilailta löytyneitä geneettisiä mutaatioita on yhdistetty myös joihinkin syöpiin. Aihe luonnollisesti kaipaisi vielä lisätutkimuksia. 

Lievästi käyrä penis ei aina ole merkki Peyronien taudista. Omaa terveydentilaa kannattaakin peniksen mallista huolimatta havainnoida tarkasti, ja huolestuttavista muutoksista kannattaa kertoa lääkärille.

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja