25 seksivinkkiä, jotka olisit halunnut kuulla jo nuorempana

Aiemmin olemme kertoneet, mitä jokaisen naisen pitäisi tietää seksistä ennen kolmekymppisiään. Mutta millaisia asioita seksistä olisi hyvä tietää sukupuolesta ja iästä riippumatta?

Sitä selvitti yhdysvaltalainen BuzzFeed. Sivusto kysyi lukijoiltaan, mitä he olisivat toivoneet tietävänsä seksistä nuorempina. Kuinka moneen kohtaan itse samaistut?

1. Liukuvoide on ystävä

Yksi gynekologien seksivinkki on käyttää liukuvoidetta. Emättimen kosteus tekee seksistä huomattavasti mukavampaa.

2. Ole rehellinen aikeissasi

Erityisesti naiset ovat paljastaneet rehellisyyden olevan yksi keino tajunnanräjäyttävään seksiin.

3. Aina seksi ei ole hyvää

Monet seikat voivat tehdä seksistä huonoa, eikä edellä mainittua tajunnanräjäyttävää seksiä kannatakaan aina olettaa toteutuvaksi. Miten on asia omalla kohdallasi? Testaa seksitaitosi tästä!

4. Vauvaöljy ei kuulu genitaalialueelle

Liukuvoiteena käytetty vauvaöljy voi rikkoa lateksikondomin, vahingoittaa emättimen kudoksia ja saada aikaiseksi emättimen bakteeritasapainon häiriön sekä hiivatulehduksen. Vauvaöljy onkin yksi liukkarikikoista, jotka kannattaa jättää väliin.

5. Naiset ensin

Naiselle orgasmin saaminen on tavallisesti vaikeampaa kuin miehelle. Siksi nainen kannattaakin saatella hekuman huipulle ennen miehen tulemista.

6. Masturboi enemmän

Itsetyydytyksestä on lukuisia terveyshyötyjä. Sen lisäksi että masturbointi auttaa tuntemaan oman kehonsa, se voi pelastaa jälkeenpäin kaduttavalta yhden yön jutulta.

7. Seksi ei ole kuin elokuvista

Porno tai seksiä sisältävät elokuvat eivät luo todellista kuvaa seksistä. Itseään, halujaan ja omaa seksielämäänsä ei tule tuomita, kunhan ne eivät tuo kellekään turhaa kärsimystä. LUE MYÖS: Aikuisviihdetähdet paljastavat: Tästä syystä on turha yrittää kokeilla ”leffaseksiä”

8. Tutustu anatomiaan

Naisen sukupuolielinten anatomia on hukassa monelta mieheltä – ja myös naiselta. Perehdy alakerran karttaan tästä.

9. Noloudet kuuluvat asiaan

Emätinpierut, tavalliset pierut, hassut hajut, krampit ja muut ihmiskehon reaktion ovat luonnollinen osa seksiä. Nolostelu on syytä unohtaa ja suhtautua pieniin vastoinkäymisiin huumorilla.

10. ”Numerolla” ei ole mitään väliä

Seksikumppanien lukumäärällä ei ole väliä, kunhan pitää huolta ehkäisystä ja terveydestä. Muista kuitenkin tilanteet, joissa seksin harrastaminen ei ole suotavaa.

11. Nainen, pissaa ennen seksiä

Pissaaminen ennen seksiä tekee yhdynnästä miellyttävämpää, kun hätää ei tarvitse enää aktin aikana pidätellä. Virtsaaminen ennen seksiä voi myös pienentää virtsatieinfektion riskiä.

12. Arvosta ulkonäköäsi

Ulkonäön häpeily voi pahimmassa tapauksessa viedä seksistä nautinnon ja heikentää mahdollisuuksia orgasmiin. Omasta kehosta kannattaa nauttia ja muistaa, että kumppanin mielestä vartalo on taatusti kiihottava. Ja jos seksikumppani muuta väittää, hän ansaitsee tulla heitetyksi ulos ilman rihman kiertämää.

13. Orgasmi ei ole ainoa hyvän seksin merkki

Seksi voi olla hauskaa, vaikka orgasmia ei saisikaan.

14. Känniseksi ei yleensä ole hyvää seksiä

Veltohko penis ja kuiva vagina – seksin harrastaminen humalassa ei useimmiten ole paras mahdollinen idea. Seksistä kannattaa nauttia mieluummin vaikka seuraavana aamuna.

15. Käytä kondomia

Kondomia käyttämällä säästyy ikäviltä sukupuolitaudeilta ja ei-toivotuilta raskauksilta. Mukanaan kannattaa pitää useampaa kondomia ehkäisyvälineen rikkoutumisen varalta. Kondomi on lisäksi syytä vaihtaa, mikäli vaihtaa vaginaseksin anaaliseksiin.

Katso videolta, miten kondomia käytetään. Artikkeli jatkuu videon alla.


16. Sano toiveesi

Seksissä ei ole kyse telepatiasta. Jos seksi ei tunnu hyvältä, se kannattaa sanoa – kuin myös, jos se tuntuu todella hyvältä.

17. Yhteisymmärrys on kaiken a ja o

Seksin pitää tapahtua yhteisestä päätöksestä. Piste.

18. Älä feikkaa orgasmia

Monella naisella tuntuu olevan tapana feikata orgasmi. Pidemmän päälle teeskentely on karhunpalvelus itselleen, sillä seksikumppani luulee toimivansa toisen nautinnon kannalta oikein, vaikka näin ei ole.

19. Neitsyyden menettäminen ei ole kisa

Vaikka olisi kokemattomampi kuin ystävänsä, ei asiasta kannata kantaa turhaa murhetta. Jokainen etenee ajallaan.

20. Pidä mieli avoimena

Avoimuus uuden kokemuksille voi olla avain järisyttävälle seksille. Esimerkiksi pieni tuhmuus ja mukavuusrajojen ulkopuolelle meneminen saattavat auttaa löytämään uusia vivahteita seksuaalisuudestaan.

21. Seksi kuukautisten aikaan voi olla mahtavaa

Pidätkö seksiä kuukautisten aikana ällöttävä? Ihan turhaan. Seksi kuukautisten aikaan on monelle miehelle ok, vaikka naiset kertovatkin asiaa hieman vierastavansa.

22. Välillä saa olla nirso

Kenen tahansa kanssa ei tarvitse hypätä sänkyyn. Nirsous on seksihommissa sallittua, eikä kenelle tahansa ole syytä ”antaa” vain koska tämä sattuu olemaan vaikkapa mukava.

23. Aina ei haluta

Aina seksiä ei tee mieli, eikä silloin pidä seksiä harrastaa – vaikka olisikin pitkässä parisuhteessa. Jos toinen syyllistää haluttomuudesta, suhteen jatkoa kannattaa harkita vakavasti.

24. Hitaasti hekumaan

Seksiä ei kannata harrastaa kiireessä. Omalle ja kumppanin keholle tulee antaa aikaa lämmitellä nautinnolliseen koetukseen. Kun hommia ei hoideta kiireellä, hetkessä on helpompi olla läsnä.

25. Rentoudu

Seksi voi jännittää, mutta useimmiten se on mukavaa. Turha stressaaminen vie helposti orgasmin ulottumattomiin.

Osittaislähde: BuzzFeed

Lue myös:

    Uusimmat