Hutiosuma seksin aikana mursi miehen peniksen tavalla, josta tuli lääketieteellistä historiaa

Yhdynnässä ollut mies ei osunut kohteeseensa ja mursi peniksensä pituussuunnassa. Epätavallisesta onnettomuudesta kertoo muiden muassa brittilehti The Sun.

Penismurtuma on harvinainen muttei tavaton vamma, jonka yleisin aiheuttaja on siittimen vääntyminen tai muu kolhaisu yhdynnän aikana.

Useimmiten murtuma tapahtuu kuitenkin poikittaissuunnassa. Eräs brittimies tekikin lähestulkoon lääketieteellistä historiaa murtaessaan siittimensä pituussuunnassa valitettavan hutiosuman vuoksi. Lääkärien mukaan kyseessä on ensimmäinen raportoitu tapaus.

Lääkärit kirjoittavat tapauksesta vertaisarvioidussa BMJ Case Reports -julkaisussa. Yhdynnässä olleen 40-vuotiaan miehen penis taipui pituussuunnassa, kun hän törkkäsi vahingossa siittimellään petikumppaniaan välilihaan eli anuksen ja genitaalien väliin.

Murtuma aiheutti epätavallisia oireita

Penismurtuman tavallisia oireita ovat napsahtava tunne elimessä ja sitä seuraava välitön erektion loppuminen. Murtuma aiheuttaa kipua sekä turvotusta ja mustelman siittimeen.

Brittimiehen tapauksesta erityisen erikoisen tekee se, että murtuman seurauksena penis veltostui vähitellen. Siitin ei turvonnut kovin paljoa eikä siinä tuntunut "napsahdusta".

Magneettikuvaus kuitenkin paljasti, että siittimen paisuvaiskudosta ympäröivä valkokalvo oli repeytynyt. Peniksessä oli kolmen senttimetrin mittainen pituussuuntainen repeämä.

Lääkärit pohtivat raportissaan, että peniksen murtuminen pituussuunnassa voi mahdollisesti vaikuttaa oirekuvaan tai korjausleikkauksen jälkeisiin pitkäaikaisiin seurauksiin.

Penismurtuma vaatii pikaista hoitoa

Penismurtuma ja siihen johtaneet syyt voivat tuntua vitsin aiheelta, mutta tositilanteen sattuessa nauru on kaukana. Pahimmillaan murtuma ei parane kunnolla, mikä vaikuttaa erektion saamiseen ja seksielämään.

Repeämän kirurginen korjaus riittävän ajoissa tuottaa parhaan hoitotuloksen. Onnistuneen korjausleikkauksen jälkeen suurin osa potilaista kykenee toivuttuaan olemaan yhdynnässä normaalisti, Terveyskirjasto kertoo.

Brittimiehen tapauksessa penismurtuma saatiin hoidettua ja hän kykeni normaalisti seksiin puoli vuotta tapauksen jälkeen. Vamma ei vaikuttanut hänen erektioonsa.

Miehelle vaarallisimmat seksiasennot

Raportti ei kerro, missä asennossa brittimies peniksensä mursi. Se kuitenkin tiedetään, että miehelle vaarallisimpia seksiasentoja ovat takaapäin sekä lähetyssaarnaaja. Myös nainen päällä -asento on päässyt penikselle vaarallisimpien seksiasentojen kärkikolmikkoon.

Tyypillinen potilas on brittilääkärien mukaan nelikymppinen mies.

Miten reagoit, jos miehellä ei seisokaan? Naiset vastaavat 0:30

Lue myös:

    Uusimmat