Laittoman hyvä orgasmi? Tutkimus yhdisti yhden päihteen tyydyttävämpään seksiin

Saint Louisin lääketieteellisen yliopiston pienessä tutkimuksessa havaittiin, että säännöllisesti kannabista polttavilla naisilla oli huumeita käyttämättömiä naisia suurempi todennäköisyys saada hyvä orgasmi.

Kannabis tunnetaan huumeena, joka saa ruoan maistumaan paremmalta, mutta marihuanan polttaminen voi saada myös seksin tuntumaan tyydyttävämmältä. Keskustelupalstoilla asiasta on puhuttu jo vuosia, mutta nyt yhteydelle on myös tieteellistä tukea.

Seksuaaliterveyteen erikoistunut synnytys- ja naistentautiopin lääkäri Becky Lynn oli nimittäin huomannut ilmiön vastaanotollaan. Lynn kertoo Inverse-sivustolle, että osa naisista mainitsi sivulauseessa, että heidän seksiongelmansa helpottivat hetkellisesti kannabiksen polttamisen jälkeen.

Lynn kiinnostui aiheesta viimeistään, kun eräs hänen potilaansa kertoi ostaneensa huumausainetta sisältävää liukastusvoidetta.

Kannabiksen polttajilla paremmat orgasmit 

Lynn ryhtyi johtamaan tutkimusta, johon osallistui 373 naista. Naiset olivat vierailleet seksuaaliterveysklinikalla maaliskuun 2016 ja helmikuun 2017 välillä. Osallistujat raportoivat tutkijoille esimerkiksi kokemastaan seksuaalisesta tyydytyksestä ja kannabiksen käytöstään.

Naisista 127 eli reilu kolmannes kertoi käyttävänsä marihuanaa. Tähän ryhmään kuuluvat naiset saivat tutkijoiden laskujen mukaan 2,13 kertaa todennäköisemmin tyydyttävän orgasmin kuin naiset, jotka eivät käyttäneet huumetta.

Säännöllisesti marihuanaa polttelevat naiset puolestaan saivat hyvän orgasmin 2,10 kertaa todennäköisemmin kuin naiset, jotka eivät poltelleet säännöllisesti.

Myös naiset itse olivat huomanneet huumausaineen ja orgasmin välisen yhteyden. Marihuanaa käyttävistä 127 naisesta 68,5 prosenttia kertoi seksin olevan nautinnollisempaa polttelun jälkeen. Reilu 60 prosenttia kertoi kokevansa seksihalujensa lisääntyneen ja 52,8 prosenttia orgasmiensa olevan tyydyttävämpiä.

Vain vähän tutkimusta aiheesta 

Naisen orgasmin ja kannabiksen välistä yhteyttä on tutkittu vain vähän, eikä Lynninkään tutkimus osoita näiden kahden asian välillä olevan syy-seuraus-suhdetta. Hänen tutkimustiiminsä löydökset tuovat kuitenkin mielenkiintoista lisätietoa kannabiksen ja seksin välisestä yhteydestä.

Esimerkiksi vuonna 2017 julkaistussa yhdysvaltalaistutkimuksessa huomattiin, että marihuana oli yhteydessä lisääntyneeseen seksuaaliseen aktiivisuuteen. Vuonna 2018 ilmestynyt tutkimus puolestaan vihjaa, että naiset voivat kokea seksuaalielämän häiriöitä kannabiksen polttamisen jälkeen.

Selityksiä yhteydelle on lukuisia

Lynn tutkimustiimeineen arvioi, että marihuana voi tehdä seksistä tyydyttävämpää, koska se vähentää stressiä ja ahdistusta sekä lisää aistien herkkyyttä. Päihtymys voi myös lisätä itsevarmuutta ja haluja makuuhuoneessa. On lisäksi mahdollista, että huumausaineen laittomuus toimii itsessään kiihokkeena, koska kyseessä on niin sanottu kielletty hedelmä.

– Vastaus on todennäköisesti kaikkien näiden teorioiden yhdistelmä, Lynn itse arvelee.

Huumeiden varaan ei kuitenkaan kannata orgasmiaan pelata. Muista seksiasento, joka parantaa tutkitusti naisen mahdollisuuksia orgasmiin. Lisäksi on hyvä tiedostaa, mitkä tekijät voivat estää naisen pääsyn hekuman huipulle.

Lue myös:

    Uusimmat