Suvi pelästyi Onnibussissa: Kova pamaus moottoritiellä – keula rojahti alas

Onnibussin reitillä koettiin erikoinen tilanne tänään, kun bussin etuosa rämähti kovan pamauksen saattelemana kohti asfalttia.

Matkustajana ollut Suvi kertoo MTV Uutisille, että bussi oli matkalla kello 12.20 aikaan Espoossa Turun moottoritiellä, Lommilan ja Ämmässuon välillä. Bussi kulki moottoritienopeutta kohti Helsinkiä.

– Alkoi haista pieni palaneen käry ja sitten kuului pamaus, jonka jälkeen bussi alkoi hidastaa vauhtia pikkuhiljaa.

Suvin mukaan bussi tuntui tipahtavan alaspäin heti pamauksen jälkeen.

– Ääni oli kova pamaus. Kuin isoa eläintä päin olisi ajettu. Pamaus tiputti bussin etuosan kohti asfalttia, joka tuntui täräyksenä jaloissa. Bussissa ennen pamausta ollut palaneen käry voimistui äänen jälkeen huomattavasti.

Suvi kertoo, että matkustajat nousivat ulos bussista ja jäivät katsomaan tilannetta. Hänen mukaansa bussi oli silminnähden vinossa.

– Matkustajat nousivat kyydistä moottoritien varteen ja jäivät odottamaan mitä seuraavaksi. Kuski meni soittamaan puhelua.

Muutaman minuutin päästä tuli korvaava bussi jonne matkustajat nousivat.

– Bussissa kerrottiin, että se menee Kamppiin mutta Lommilasta eteenpäin olevat pysäkit jäävät välistä.

IS: Bussin ilmajousitukseen liittyvä ilmapussi räjähti

Kyseistä vuoroa operoineen Koiviston Auto Länsi Oy:n toimitusjohtaja Harri Tuomaala kommentoi Ilta-Sanomille, että tilanteessa auton ilmajousitukseen liittyvä ilmapussi oli räjähtänyt. Hänen mukaansa kyseessä ei ollut kuitenkaan vaaratilanne.

Tuomaala kertoo, että räjähdyksen jälkeen bussin keula valahti alas. Hän sanoo, että tämän kaltaisessa onnettomuudessa bussin ohjattavuus säilyy, eikä se vaikuta jarrujen toimintaan.

MTV Uutiset ei tavoittanut Tuomaalaa kommentoimaan tapausta.

"Tilanne säikäytti"

Suvi kertoo, että matkustajat ihmettelivät bussista kuulunutta ääntä, mutta mitään paniikkia ei ollut. Hän kertoo, että bussissa oli melko hiljaista tapahtuneen jälkeen ja matkustajat toimivat rauhallisesti.

Suvin mukaan yllättävä tilanne kuitenkin säikäytti hänet.

– Kyllä siinä vähän säikähti, kun yhtäkkiä moottoritievauhtia menevä bussi pamahtaa kovaa ja tipahtaa alaspäin. Vähän tilanteen jälkeen tärisytti ja olimme epätietoisia mitä oli tapahtunut.

Suvin mielestä matkustajien informoimisessa olisi ollut tapahtuneen jälkeen toivomisen varaa.

– Minun mielestäni olisi voitu heti tilanteen tapahtumisen jälkeen kertoa, mitä oli käynyt ja mitä tulee jatkossa tapahtumaan sen sijaan, että kuski meni puhumaan puhelua ulos yksin ja katsomaan tilannetta. Matkustajat joutuivat olemaan epätietoisuudessa pitkään, hän kritisoi.

Lue myös:

    Uusimmat