Onnibus-kuski kaahasi lähes sokkona moottoritiellä, matkustajat kauhuissaan – sitten tömähti: "Suurin osa jäi kyydistä pois"

Onnibus-kyyti Helsingistä Porvooseen meinasi päättyä huonosti, sillä kuski ei nähnyt juuri eteensä etulasin pahan huurtumisen takia.

Torstaina Porvoonväylällä koettiin vaarallinen tilanne, kun muutaman matkustajan mukaan Onnibus-yhtiön bussin ilmastointilaite ei toiminut, jonka seurauksena bussin etulasi oli matkan ajan aivan huurussa.

– Kuten kuvasta näkyy,  kuski ei juurikaan nähnyt eteensä, kyydissä ollut kirjoittaa.

Matkustajan mukaan kuski ajoi silti moottoritiellä 100 kilometrin tuntivauhdilla, vaikka moni matkustaja ilmaisi huolensa tilanteen vuoksi.

– Ihmiset kävivät pyyhkimässä omilla kaulahuiveilla ja sanomalehden palasilla ikkunaa, mutta niistä ei juurikaan ollut apua.

Matkustajan mukaan Söderkullan kohdalla bussi törmäsi liikenteenjakajaan.

– Bussi heittelehti tiellä törmäyksestä, ja matkustajan vaatimuksesta bussi lopulta pysähtyi pysäkille.

"Yllättävän poutaiselta näyttää" – katso tuore sääennuste uuden meteorologimme esittelemänä! 4:29
Video: "Yllättävän poutaiselta näyttää" – katso tuore sääennuste uuden meteorologimme esittelemänä!

Matkustajan mukaan suurin osa kyydissä olleista jäi pois pysäkillä.

– Osa jatkoi taksilla Porvooseen, osa jatkoi matkaa seuraavalla bussilla. Kuski jatkoi menoaan näkemättä eteensä.

– Onnibussi voi päätyä turmabussiksi tolla menolla.

Toinen MTV Uutisten tavoittama kyydissä ollut kertoo Onnibusin korvanneen hänelle parinkymmenen kilometrin taksimatkan Söderkullasta Porvooseen.

Onnibus kommentoi

MTV Uutiset tavoitti Onnibus-yhtiön kaupallisen johtajan Petteri Rantalan kommentoimaan tapahtumia.

– Kuljettaja on toiminut yhtiön ohjeiden vastaisesti siinä, ettei ole ilmoittanut asiasta eikä pyytänyt toimintaohjeita liikennetyönjohdosta välittömästi levähdyspaikalle pysähdyttyään.

Rantalan mukaan linja-auton liikkeitä on jäljitetty ja todettu, ettei kuski ole ylittänyt moottoritiellä missään vaiheessa 80 kilometrin tuntinopeutta.

– Kuljettaja on pysähtynyt ja ilmoittanut tapahtumista ja vallitsevasta tilanteesta liikennetyönjohdolle vasta sen jälkeen, kun osuma liikenteenjakajaan oli jo tapahtunut.

Kuskia oli Rantalan mukaan ohjeistettu keskeyttämään ajo ja kertomaan matkustajille, että matka jatkuu seuraavaksi saapuvan linjavuoron kyydissä.

– Tämä olisi ollut ohjeistus jo aikaisemmin moottoritien levähdyspaikalla, jos kuljettaja olisi silloin toiminut ohjeiden mukaisesti.

Tapauksesta kirjoitti aiemmin Uusimaa.

Lue myös:

    Uusimmat