Onnibus-onnettomuuden syy yhä mysteeri – poliisi: "Onni onnettomuudessa"

Onnibus ajoi kiviaidan läpi Helsingin rautatieasemalla – "Se tuli suoraan meitä kohti" 0:36
Onnibus ajoi kiviaidan läpi Helsingin rautatieasemalla – "Se tuli suoraan meitä kohti".

Onnibusin linja-autolle Helsingin keskustassa torstaina sattuneen onnettomuuden syy ei selvinnyt alustavassa tutkinnassa, ilmoitti Onnibus STT:lle perjantaina. Toimitusjohtaja Joona Hurmerinta arvioi, että turman syystä pystytään antamaan tietoa julki ensi viikolla.

Torstaina Onnibusista kerrottiin STT:lle, että kolarin aiheutti ilmeisesti bussin jarrujen pettäminen. Hurmerinta kertoi perjantaina aamupäivällä, että jarrujen pettämistä ei ollut toistaiseksi voitu vahvistaa tai sulkea pois turman syynä.

Perjantain tietojen perusteella on Hurmerinnan mukaan epätodennäköistä, että bussissa ennen turmaa havaitulla keltaisella varoitusvalolla olisi ollut yhteyttä onnettomuuteen.

Poliisi selvittää turman syytä

Tapauksen tutkinnanjohtaja Lasse Manninen Helsingin poliisilaitokselta kertoo MTV Uutisille, että tapauksen tapahtumankulkua tullaan selvittämään teknisellä tutkinnalla ja kuulusteluilla. Vielä ketään ei ole ehditty kuulustella.

Helsingin Kampista kohti Kotkaa lähtenyt bussi ajoi rajusti kaiteen läpi Asema-aukiolla torstaina iltapäivällä. Auton etuosa jäi roikkumaan ilmaan pysäköintitiloihin vievän luiskan päälle.

Bussissa olleet liki 30 matkustajaa ja kuljettaja eivät loukkaantuneet.

Turma aiheutti liikennehaittaa Helsingin keskustaan.

"Käsillä ainekset pahempaankin"

Tutkinnanjohtaja Manninen katsoo, että tilanteessa olisi ollut ainekset vakavampaankin. Onnettomuus tapahtui työmatkaliikenteen aikaan, jolloin ihmisiä oli ydinkeskustan alueella paljon liikkeellä.

– Siinä on kuitenkin ollut käsillä ainekset pahempaankin onnettomuuteen, hän sanoo.

– Onni onnettomuudessa, ettei vakavampia loukkaantumisia käynyt.

Tapauksen tutkinnanjohtaja kertoo, että tapauksessa hyvä tuuri ilmenee esimerkiksi niin, että vain yksittäisille henkilöille tuli onnettomuudessa pientä nirhaumaa.

Poliisi tutkii tapahtunutta tällä hetkellä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Onnibus ajoi kaiteen yli Helsingin keskustassa 0:51

Onnibus ajoi kaiteen yli Helsingin keskustassa. Kuvaaja: Jukka Latva-Hakuni.

Lue myös:

    Uusimmat