Onnibus-turman syynä ilmeisesti jarruvika

Onnibus ajoi kiviaidan läpi Helsingin rautatieasemalla – "Se tuli suoraan meitä kohti" 0:36
Onnibus ajoi kiviaidan läpi Helsingin rautatieasemalla – "Se tuli suoraan meitä kohti"

Onnibusin linja-auto joutui onnettomuuteen Helsingin ydinkeskustan Asema-aukiolla tänään kello 15:n jälkeen. Linja-auto meni rajusti kaiteen läpi niin, että auton etuosa jäi roikkumaan ilmaan pysäköintitiloihin vievän luiskan päälle.

Ajokissa olleet noin 20 matkustajaa tai kuljettaja eivät loukkaantuneet, kerrottiin pelastuslaitokselta ja poliisista. Poliisin alustavien tietojen mukaan onnettomuudessa ei ole ollut osallisena muita ajoneuvoja.

Onnibusin kaupallinen johtaja Petteri Rantala kertoi STT:lle, että turman syy on mitä ilmeisimmin ollut bussin jarrujen pettäminen. Bussissa oli Rantalan mukaan havaittu aiemmin päivällä jarrujen keltainen varoitusvalo, joka ei estä ajamista, mutta jonka vuoksi auto oli määrä vielä pian huoltoon. Punainen varoitusvalo merkitsee sitä, että autolla ei saa ajaa.

– Jarruihin on tämän hetken tietojen mukaan tullut sitten Elielinaukiolla vakava vika, Rantala lisäsi.

Silminnäkijä: Pelkäsimme, että auto tulee päin

Paikalla ollut taksikuski Baba Chide kertoo keskustelleensa ystävänsä kanssa kun he näkivät bussin tulleen kovaa vauhtia alas Postitalon ja Sokoksen välistä tietä. 

– Pelästyimme, että tuleeko se päin vai ehtiikö pysähtyä, kertoo Chide.

Myös onnettomuuden nähnyt ohikulkija Jukka Latva-Hakuni kertoo nähneensä kuinka bussi tuli kovaa vauhtia Sokoksen nurkan takaa.

– Siinä ihmettelin, että ei kyllä ehdi kääntyä, kun vauhtia oli sen verran. Sitä en nähnyt, että mikä tähän johti. Muita autoja tai jalankulkijoita ei ollut onneksi edessä.

Helsingin Kampista matkaan lähteneen bussin oli tarkoitus mennä Kotkaan.

Turma on aiheuttanut liikennehaittaa Helsingin ydinkeskustaan Kaivokadulle, Postikadulle ja Mannerheimintielle. Poliisi ohjaa paikalla liikennettä.

Pelastuslaitokselta kerrottiin ennen kello 16:ta, että hinausauto oli saapumassa paikalle.

Juttua päivitetty klo 17.36, lisätty silminnäkijän kommentit videolla.

Lue myös:

    Uusimmat