Suuret eurooppalaiset lentoyhtiöt keskeyttivät lentonsa Kiinaan – Finnair aikoo jatkaa normaalisti: "Edelleen on ihmisiä, joiden pitää pystyä matkustamaan Kiinan ja Euroopan välillä"

Finnair sulki varausjärjestelmän koko Manner-Kiinan lennoille – kysymme suorassa lähetyksessä, mistä on kyse 4:25

Lentoyhtiö Finnair aikoo jatkaa toistaiseksi lentojaan Kiinaan.

Yhtiö kertoi tiistaina peruvansa helmi-maaliskuussa lentojaan Pekingin Daxingin-lentokentälle ja Najingiin, mutta muut lennot on määrä tehdä normaalisti.

Tänään Finnair päätti sulkea uusien varausten tekemisen Manner-Kiinaan suuntautuville lennoilleen, mutta lennot kuitenkin lennetään. Varauksia voi kuitenkin yhä tehdä Honkongin-lennoille.

Kaksi suurta eurooppalaisyhtiötä keskeytti kaikki lennot Kiinaan

Suuret eurooppalaiset lentoyhtiöt, saksalainen Lufthansa ja brittiläinen British Airways kertoivat eilen keskeyttävänsä kaikki lentonsa Kiinaan.

Finnairilla tällaisia suunnitelmia ei toistaiseksi ole. Lauantaina yhtiö perusteli päätöstä sillä, etteivät viranomaiset ole antaneet matkustusrajoituksia.

– Seuraamme tilannetta erittäin tarkasti ja keskustelemme eri viranomaisten kanssa, kommentoi mediasuhteista vastaava johtaja Päivyt Tallqvist tänään MTV Uutiset Livelle.

– Jos meille tulee tarve tehdä muutoksia lentojemme operointiin, kerromme siitä sitten.

"On edelleen ihmisiä, joiden pitää pystyä matkustamaan"

Tallqvist korostaa, että tässä vaiheessa ei ole tarvetta tehdä uusia peruutuksia.

– On edelleen ihmisiä, joiden pitää pystyä matkustamaan Kiinan ja Euroopan välillä.

Tallqvist mainitsee Euroopassa olevat kiinalaisryhmät ja Kiinassa olevat eurooppalaiset ryhmät.

– Pyrimme nyt huolehtimaan asiakkaista ja arvioimme muita vaikutuksia myöhemmin.

Henkilökunta saa käyttää hengityssuojaimia

Tallqvist kommentoi tuolloin MTV Uutisille, ettei yhtiön matkustamohenkilökunnalla ole ollut tapana käyttää hengityssuojaimia.

Yhtiö halusi pitää kiinni käytännöstä, koska Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ei ole suositellut hengityssuojaimen käyttöä.

Lue myös:

    Uusimmat