Kokeilussa Suunnon urheilukellouutuus: Eniten hyötyä kiipeilijälle

Suunto toi alkuvuodesta myyntiin Ambit 3 Vertical -urheilukellon, joka on suunnattu ennen kaikkea kiipeilyn harrastajille. Aikaisemmista malleista Verticalia lähimpänä on malliston lippulaiva Ambit 3 Peak.

Verticalin kohdalla kyseessä ei siis ole kokonaan päivitetty kello, vaan päivitys joka tuo käyttäjälle joukon uusia ominaisuuksia ja ohjelmistoparannuksia.

Lisäyksiä Ambit 3 Sport- ja Peak-mallien ominaisuuksiin ovat muun muassa värinähälytys, venäläisen Glonass gps-paikannuksen tuki ja ilmanpaineanturi. Glonass gps-tuen myötä käyttäjän paikannus tarkentuu. Ilmanpaineanturin ansiosta reittikarttoihin saa myös korkeustiedot. Tästä on hyötyä kiipeilijöiden ohella myös esimerkiksi vuoristoisella seudulla matkaa taittaville pyöräilijöille. Suomessa ominaisuudesta on luonnollisesti vähemmän hyötyä.

Erikoista sen sijaan on, että Suunto ei ole sisällyttänyt kellon toimintoihin askelmittaria. Sellainen löytyy nykypäivänä lähes jokaisesta älypuhelimesta ja halvemmastakin sporttikellosta.

Äskettäin Suunto julkaisi päivityksen, joka korjasi puutteen koskien Verticalille suunniteltuja reittejä Suunnon omassa Movescount-palvelussa. Aikaisemmin Verticalin korkeuserografiikkanäyttö harjoituksen aikana ei toiminut kunnolla, jos Movescountissa käytettiin Googlen karttoja

Verticalin ilmanpaineanturista on hyötyä etenkin harjoituksen aikana. Käyttäjä voi seurata kellon näytöltä reaaliajassa korkeusprofiilia ja jäljellä olevaa korkeuseroa reitin loppupisteeseen. Lisäksi kello kokoaa yhteen nousujen yhteenvedon, josta käyttäjä näkee kokonaisnousut valitulta aikajaksolta.

Vertical on näyttävän näköinen kello, varsinkin pirteän limen värisenä. Sen kilpailijat löytyvät muun muassa Garminin, TomTomin ja Polarin leireistä.

Verticalin hinta Suomessa on 420 euroa. Ominaisuuksiltaan hieman riisutumman Ambit 3 Sportin saa 350 eurolla. Jälkimmäinen kuitenkin riittää enemmän kuin hyvin peruskuntoilijan tarpeisiin.

Lue myös:

    Uusimmat