Mainos

Superautojen lisävarusteista pyydetään järkyttäviä hintoja

Kuten useat meistä tietävät, autoihin on saatavissa valtava valikoima erilaisia lisävarusteita. Niiden hintahaitari on melkoinen tavalliseenkin autoon – superautoista puhumattakaan.

Esimerkkejä superautojen lisävarusteista

Bugatti Veyron: Maalaamaton kori, 300 000 dollaria

Bentley Bentayga: Kojelaudan kello, 160 000 dollaria

Rolls-Royce: Sisäkattoon tähtitaivas, 12 350 dollaria

Tässä listauksessa on karmaisevan kalliita lisävarusteita, joiden hyödyllisyysaste saattaa olla joidenkin mielestä kyseenalainen – ainakin niiden hintaan suhteutettuna.

Osa lisävarusteista maksaa helposti uuden auton verran, eikä nyt puhuta edes mistään perusvolkkareista.

Kuulostavatko nämä kohtuullisilta?

Reilusti yli miljoonan dollarin hintaiseen LaFerrariin on saatavissa hiilikuituinen keula, joka maksaa 333 500 dollaria ekstraa. Samalla rahalla voisi ostaa esimerkiksi Lamborghini Aventadorin perheen kakkosautoksi.

Toisissa superautoissa näyttävämpi väri maksaa helposti pienen omakotitalon verran. Bugatti Veyroniin on kuitenkin mahdollista valita vähän isomman pytingin hintainen vaihtoehto, jos lempivärisi on hiilikuitu. 300 000 dollarin hintaan Bugatti jättää autosi maalaamatta.

Kalliista maalipinnasta puheenollen, Porschen 918 Spyderin saat omaksesi metallinhohtoisena, kun pulitat 63 000 dollaria ekstraa. Samaiseen autoon magnesiumista valmistetut vanteet maksavat 32 500 dollaria. Onneksi hintaan kuuluu kaikki neljä vannetta.

Luksusmerkkien katumaasturit ovat jo itsessään törkeän hintaisia. Bentleyn Bentayga-maasturiin on kuitenkin saatavissa varuste, jonka hyödyllisyyttä ei voi kyseenalaistaa – ainoastaan hinnan. Kojelautaan upotettava Mulliner Tourbillon -kello kustantaa nimittäin 160 000 dollaria. Saa olla pahuksen tarkka kello!

Aston Martin tarjoaa autonsa ostajalle niin ikään kelloa. Tämä aikarauta on kuitenkin ranteessa pidettävää sorttia ja sillä pystyy myös avaamaan auton ovet. Tästä jamesbondmaisesta lisävarusteesta saa pulittaa 28 500 – 44 200 dollaria.

Jos ostoslistallasi on Nissan GT-R NISMO, kannattaa lisävarustelistalta ruksittaa ehdottomasti titaaninen pakoputkisto. Hintaa 12 900 dollaria. Älä kysy, miksi.

Kukapa ei olisikaan unelmoinut, että voisi katsella autossaan taivaan tähtiä. Rolls-Royce on ratkaissut peribrittiläisen pilvisen taivaan aiheuttamat rajoitukset 12 350 dollarin hintaisella sisäkatolla, joka jo itsessään matkii tähtitaivasta. Jokaisen tähden kirkkaus on erikseen säädettävissä. Rolls-Roycen mukaan he valmistavat tähtitaivaan kuvioita myös tilauksesta.

Audi S8:n dynamiikkapaketti pitää sisällään hyvin maltillisen kokoisen takaspoilerin, keraamiset jarrut sekä mustiksi värjätyt pakoputkenpäät. Hinta on sekin varsin maltillinen, vain 11 000 dollaria.

Mercedes-Benzin lippulaivaan eli S-sarjalaiseen on saatavissa vakiomallia parempaa äänentoistoa 3D surround -ominaisuudella. 6 400 dollaria ei ole paljon verrattuna monen muun luksusauton poppivehkeisiin, mutta onhan sekin aikamoinen läjä rahaa.

Lähde: AutoGuide

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.