Mainos

Suosittu somepäivitys sai naisen raivoihinsa – tyrmää miesten tavan pyytää anteeksi: "Todella surullista"

Äidin somepostaus herätti runsaasti ihastusta, mutta myös yhden eriävän mielipiteen.

Pohjoisirlantilainen äiti Zowiie Williams sai paljon huomiota Facebook-päivityksellään, jossa kertoi pojalleen antamasta arvokkaasta oppitunnista. Päivityksen kuvassa 6-vuotias Callum tepastelee kukkapuska kädessään kohti koulua.

Callum oli ollut ilkeä koulussa "tyttöystävälleen", Billy-Realle, kun tämä kavereineen ei ollut ottanut poikaa mukaan leikkeihinsä. Ystävänsä opastuksella Callum oli sanonut tytölle suorat sanat ja "eronnut" hänestä kaikkien tytön kavereiden nähden. 

– Hän oli sanonut sanoja, joiden ei ikinä pitäisi lähteä kuusivuotiaan suusta, järkyttynyt äiti kertoo päivityksessään.

Kotiin päästyään poika oli kuitenkin itse pahoillaan tapahtuneesta, ja kertoi siitä äidilleen. Äiti puolestaan soitti Billy-Rean äidille ja kävi ilmi, että tyttö oli ollut myös apeana ikävien tapahtumien jälkeen. Callum halusikin pahoitella tekoaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kuusivuotias päätti, että kukat ja anteeksipyyntö olisivat oiva tapa sovitella riitaa Billy-Rean kanssa, niinhän Callum oli nähnyt isäpuolensakin tekevän.

Williams kertoo tehneensä pojalle selväksi, etteivät kukat automaattisesti tarkoita anteeksiantoa, eikä tytöille saa alunperinkään olla ilkeä ja kuvitella sitten ostavansa näiltä anteeksipyyntöä. Callumin ymmärrettyä äiti antoi tämän toteuttaa suunnitelmansa.

Callum pyysi kukkasten kera anteeksi koko luokan edessä ja Billy-Rea antoi anteeksi suuren hymyn ja halauksen kera. Pariskunta palasi takaisin yhteen.

Williams oli ylpeä pojastaan, joka oli tiedostanut tehneensä väärin ja halunnut korjata tilanteen. Moni kommentoija ihaili myös pikku-Callumin tekoa. Päivitykseen on reagoitu yli 15 000 kertaa.

"Tapa, jolla miehen tulee pyytää anteeksi naiselta, on ostaa hänelle jotain"

Sen sijaan Metro-sivustolle mielipiteen asiasta kirjoittanut Rebecca Reid on asiasta tyystin eri mieltä. Hänen mielestään kukilla ei tulisi ostaa anteeksipyyntöä.

– Viimeinen asia, jonka haluan tehdä, on kritisoida Zowiieta, jolla selvästikin on puhtaat tarkoitusperät, Rebecca pohjustaa ja painottaa, ettei väitä Zowiien itsensä ajattelevan, että kukkasilla voi ostaa anteeksipyyntöjä.

Callum-pojan äidin päivitys sai Reidin kuitenkin avaamaan sanaisen arkkunsa eleen taustalla piilevästä ajatusmaailmasta.

– Totuus on, että useimmat miehet, joihin olen elämäni aikana törmännyt, ajattelevat, että kukat ovat lippu anteeksiannon kaupunkiin. Zowiien päivitystä lukiessani tajusin, kuinka nuorina alamme istuttaa lapsiin ajatusta, että tapa, jolla miehen tulee pyytää anteeksi naiselta, on ostaa hänelle jotain, Reid kirjoittaa.

Reidin mielestä lukemattomat miehet uskovat, että tulppaanikimpun ostaminen naiselle on kuin painaisi resetointi-nappia sille, mitä hän teki väärin.

– Minulla on tällä hetkellä kimppu pioneja (joita rakastan) keittiöni pöydällä kannussa, koska sulhaseni päätti vetää kännit ystäviensä kanssa ja tulla myöhään kotiin (mitä vihaan). Kun katson noita kukkia, en ajattele, kuinka ihania ne ovat, ajattelen, kuinka vihainen olen siitä, että hän oli ärsyttävä lauantai-iltana.

"On todella surullista..."

Reid toteaa, että kukista on tullut yleismaailmallinen alaviite sille, että "mokasin".

– En pysty edes laskemaan, kuinka monta kertaa olen ollut ostamassa kukkia kumppanini kanssa, ja joku on kommentoinut kuivasti, että "uu, joku on pulassa".

– On todella surullista, jos henkilö, jonka kanssa olet parisuhteessa, ostaa sinulla kukkia vain mokattuaan ja tuntiessaan olonsa syylliseksi. Päädyt odottamaan jotain kivaa symbolina riidan loppumiselle.

Kun riitelet jonkun kanssa, et tarvitse sylillistä kukkia, jotka kuolevat viikossa, Reid vakuuttaa.

– Tarvitset järkevän keskustelun siitä, mitä tapahtui ja miksi se tapahtui.

Reidin mukaan on lapsellista lahjoa naista kuin tämä olisi lapsi, jonka huomion voi kiinnittää muualle jollain kiiltävällä. Lisäksi hän huomauttaa, että naiset voivat ostaa omat kukkansa, eivätkä kaipaa miehen holhoamista. Reidin mukaan on myös käsittämätöntä, ettei ilmiö toimi toiseen suuntaan. Kukaan ei epäile naisen olevan matkalla anteeksi pyytelemään, jos tämä menee kotiin kukkakaupan kautta.

Reid toteaa, että naisten tapa toimia on vain yksinkertaisesti erilainen. Jos nainen tekee virheen, hän selittää ja pyytää anteeksi, ei osta miehen anteeksipyyntöä.

– Kukat ovat ihania. Anna niiden vain tulla. Mutta eikö olisi parempi käyttää sanoja käteisen sijaan katumuksen todistamiseksi, kun olet mokannut ja pitää lahjukset tapana sanoa "minä rakastan sinua" tai "ajattelin sinua" tai "olen niin iloinen, että kokeilimme anaaliseksiä"?

Lähde: Metro

***

1:07

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.