SDP:n Lindtman tyrmää hallituksen rasismikeskustelun annin – "Ei minkäänlaista asiantilan muutosta"

SDP:n Lindtman tyrmää hallituksen rasismikeskustelun annin – "Ei minkäänlaista asiantilan muutosta" 27:59
Seuraa tiedotustilaisuutta suorana tästä.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ei vakuutu Orpon hallituksen eilisen rasismikeskustelun annista. Lindtman kommentoi asiaa eduskuntaryhmän kesäkokouksen päätöstiedotustilaisuudessa Vantaalla.

– Ei tullut minkäänlaista asiantilan muutosta, sanoo Lindtman.

LIndtmanin mukaan on nähty vain "eestaas-liikettä", jossa ensin on pyydetty anteeksi ja sitten sanottu, että ei ole mitään pahoiteltavaa.

Hän vaatii, että hallituksen on tehtävä selvä pesäero syrjintään ja rasismiin. Konkreettisemmalla tasolla Lindtman toivoo, että hallitus jatkaa rasimin vastaista torjuntaohjelmaa sekä syrjinnän ja rasismin vastaista toimintaa työmarkkinoilla.

SDP:n kansanedustaja Joona Räsänen kertoi puolueen terveiset hallituksen budjettiriiheen.

SDP vaatii asuntorakentamisen tukemiseen täsmätoimia. Puolueen mukaan aikuiskoulutustuen lakkauttaminen olisi virhe, koska se on helpottanut ihmisten alanvaihtoa. Puolue pitää aikuiskoulutustuen suunniteltua lakkauttamista leikkauksena naisvaltaisille aloille.

Räsänen ei anna tässä vaiheessa hintalappua SDP:n keinoille, mutta sanoo että puolueelta tulee oikeudenmukaisempi vaihtoehto hallituksen taloustoimille.

SDP:n Lindtman katsoo, että komissaari Jutta Urpilainen ehtii tehdä hyvän presidentinvaalikampanjan, vaikka se alkaisi vasta loka-marraskuussa. Urpilaisen mukaan ehdokkuuden ja komissaarin tehtävien yhteensovittaminen vaatii vielä selvittämistä, eikä hän siksi ole kertonut vielä kantaansa presidenttiehdokkuuteen.

 

Lue myös:

    Uusimmat