SDP:n syksyä sanelee hallituksen vastustaminen: "Samantien ajetaan soppatykit Hakaniemen torille"

Politiikan toimittajat arvioivat SDP:n tulevaa syksyä: "Kärkikasvot ovat vielä virallisesti valitsematta" 3:16
Näin politiikan toimittajat arvioivat SDP:n tulevaa syksyä eduskunnassa.

Politiikan toimittajien mukaan SDP on asettumassa vielä asemiinsa tulevaa eduskunnan syksyä varten.

Kokoomus ilmoitti eilen maanantaina omasta ehdotuksestaan puolueen presidenttiehdokkaaksi, kun puheenjohtaja Petteri Orpo kertoi puoluehallituksen kokouksen päätteeksi pyytävänsä Alexander Stubbia ehdokkaaksi. 

Suurista puolueista SDP ei ole vielä valinnut omaa presidenttiehdokastaan. Potentiaalisena ehdokkaana on pidetty puolueen entistä puheenjohtajaa ja EU-komissaaria Jutta Urpilaista

SDP valitsee myös uuden puoluejohtonsa syyskuussa järjestettävässä puoluekokouksessa. Sanna Marin jää pois puheenjohtajan paikalta ja hänen tilalleen nousee joko Antti Lindtman tai Krista Kiuru

– Syksyn ja alkutalven kärkikasvot ovat vielä virallisesti valitsematta, politiikan toimittaja Heikki Vento toteaa Huomenta Suomessa. 

Vento sanoo SDP:n asettuvan siis vielä asemiinsa tulevaa eduskunnan syksyä varten. 

Politiikkaa eduskunnassa ja toreilla

Lindtmania on pidetty todennäköisenä valintana puheenjohtajaksi. 

Politiikan toimittaja Hannu Lehtilä arvioi Lindtmanin mahdollisena puheenjohtajana vievän puoluetta ammattiyhdistysliikkeen suuntaan, sillä hänellä on tausta SAK:n nuorisosihteerinä. Samassa tehtävässä ovat toimineet myös Eero Heinäluoma ja Lauri Ihalainen.

– Varmaan demarien syksy on sitä, että eduskuntaryhmä tekee politiikkaa eduskunnassa ja ammattiyhdistysliike tekee politiikkaa turuilla ja toreilla. 

– Luulen, että heti kun ensimmäinen hallituksen työelämää koskeva lakiuudistus menee eduskuntaan, samantien ajetaan soppatykit Hakaniemen torille tai ympäri maata ja alkaa todella kova vyörytys. Demareiden oppositioagendan sanelee tämä hallituksen lakipaketti, Lehtilä sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat