Marin: Eduskunta olisi pitänyt saada koolle kesällä – "Eduskunta ei tällä hetkellä tiedä, mikä on hallituksen toimintakyky"

SDP:n puheenjohtaja patistelee Orpon hallitusta konkreettisiin tekoihin rasismin kitkemiseksi Suomesta.

SDP:n puheenjohtajan Sanna Marinin mielestä eduskunta olisi pitänyt ilman muuta kutsua koolle pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallituksen sekasortoisen tilanteen vuoksi.

– On hyvin poikkeuksellista, että ennen kuin hallitus on varsinaisesti päässyt aloittamaan työtään ja antanut yhtään esitystä eduskunnalle, se on näin suurissa vaikeuksissa, Marin sanoi tiedotustilaisuudessaan SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Vantaalla.

– Eduskunta ei tällä hetkellä tiedä, mikä on hallituksen toimintakyky ja onko meillä toimintakykyistä hallitusta. Eduskunnan olisi ilman muuta pitänyt päästä kesällä käymään keskustelu hallituksen ministereiden toiminnasta, Marin jatkoi.

Järkyttäviä kirjoituksia

Marinin mukaan kesän aikana julkisuuteen tulleet hallituksen ministerien rasistiset kirjoitukset ovat järkyttäviä.

– Ne kertovat hyvin karua kieltä siitä, minkälaisia ministereitä maan hallituksessa on, Marin sanoi.

Marin arvosteli myös eduskunnan puhemiehen Jussi Halla-ahon (ps.) toimintaa kesän aikana.

– Hän ei ole kuunnellut eduskuntaryhmiä laajasti, vaan on pikemminkin keskittynyt puolustamaan perussuomalaisten ministereitä.

Marin patisteli Orpon hallitusta konkreettisiin tekoihin rasismin kitkemiseksi Suomesta.

– On aivan selvää, että Suomen hallituksen pitää yksiselitteisesti irtisanoutua kaikenlaisesta rasismista ja vihapuheesta ja tehdä myös tekoja näiden asioiden kitkemiseksi suomalaisesta yhteiskunnasta, Marin painotti.

Lue myös:

    Uusimmat