Mainos

Suomeen rantautuneen hittisovelluksen lataamisella jopa vaarallisia seurauksia – vaatii laajat oikeudet käyttäjän tietoihin

Meitu-sovellus on noussut hetkessä supersuosituksi ympäri maailman. Ilmaisen sovelluksen lataamisella on kuitenkin hintansa, jonka vuoksi lataamista kannattaa harkita kahdesti.

Jo vuosia kiinalaisten suosiossa ollut Meitu-sovellus tekee hetkessä kenen tahansa kasvokuvasta astetta herttaisemman ja söpömmän – ikään kuin anime-hahmon kaltaisen. Vasta hiljattain Meitu kuitenkin saavutti muunkin maailman käyttäjät ja se nousi hetkessä supersuosituksi. 

Valitettavasti hauskalla sovelluksella leikkimisellä on kuitenkin jopa vaaralliset seuraukset. Sovellus nimittäin vaatii huomattavasti enemmän oikeuksia käyttäjän tietoihin kuin mitä kuvanmuokkaussovellukselta voisi olettaa.

Meitu-käsittelyn kohteiksi ovat joutuneet myös useat julkisuuden hahmot. Kuva täältä.

Itse sovellus on siis ilmainen, mutta vastineeksi se vaatii laajat oikeudet käyttäjän puhelimen tietoihin. Tavallisesti kuvasovellukset vaativat lupaa käyttää puhelimen kameraa sekä kuvavirtaa. Meitu kuitenkin vaatii myös muun muassa seuraavia asioita: oikeuden kerätä tietoa myös muilta käynnissä olevilta sovelluksilta, sijaintitietoja, laitteiden uniikit numerosarjat, puhelutiedot ja langattomien verkkoyhteyksien tietoja.

Meitun vaatimusten on myös epäilty rikkovan App Storen käyttöehtoja. Meitun on myös havaittu vaativan laajempia käyttöoikeuksia Android-laitteiden kuin Applen laitteiden käyttäjiltä.

Hurja määrä dataa saatetaan tällaisissa tapauksissa esimerkiksi myydä eteenpäin markkinointitarkoituksessa. Jollain tavalla ilmaisen sovelluksen kuitenkin on tarkoitus myös tehdä rahaa.

Tech Crunch pyysi Meitun kehittäjiltä kommenttia siitä, miksi sovellus vaatii niin laajoja käyttöoikeuksia, mutta Meitu jätti vastaamatta näihin pyyntöihin.

 

Lähde: Tech Crunch

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.