Suomalaistutkimus: Sähköauton lataaminen on mennyt niin vaikeaksi, että se saattaa jopa karkottaa ostajia

Muista nämä asiat, kun lataat sähköautoa kotona 0:48
Sähköauton kotilataaminen on huomattavasti yksinkertaisempaa kuin mobiilisovellusten ja tägien kanssa pelaaminen julkisilla latureilla. Katso videolta, mitä kotilataamisesta tulee kuitenkin tietää.

Auton lataamisen maksaminen hiertää sekä sähköautolla ajavia että sellaisen hankintaa harkitsevia, käy ilmi tuoreesta suomalaistutkimuksesta.

Ammattikorkeakoulu Haaga-Helian sekä Suomen Tuotetiedon tekemä tutkimus paljastaa, että lähes joka toinen ladattavalla autolla ajava on tyytymätön lataamisen maksutapoihin.

– Tämä on merkittävä määrä. Jos sähköautoilu halutaan tehdä houkuttelevammaksi, maksutavoista pitäisi ehdottomasti tehdä asiakasystävällisempiä, Haaga-Helian tutkimuspäällikkö Petteri Ohtonen toteaa tiedotteessa.

Lataus maksetaan tyypillisesti mobiilisovelluksella tai avaimenperätägillä.

"Hyvä kehittämisen paikka"

Vaikka sähköautojen määrä on ollut viime vuosina kovassa kasvussa ja uusia latureitakin pystytetään jatkuvasti, kokee noin puolet sähköauton ostamista suunnittelevista, että auton hankinnan jarruna on lataamisen maksutapojen kirjavuus.

Tutkimuksen mukaan joka toinen sähköautoilija käyttää neljää tai useampaa sovellusta lataustensa maksamiseen. Latausoperaattoreilla on myös omia avaimenperätägejään, joiden käyttämisessä on oltava tarkkana.

– Tässä olisi hyvä kehittämisen paikka esimerkiksi kaupoille, Ohtonen sanoo.

– Tutkimuksemme mukaan suurimmalle osalla sähköautojen käyttäjistä kaupat ja marketit olisivat mahdollinen autojen latauspaikka, hän jatkaa.

Tutkimukseen osallistui 500 pääkaupunkiseudulla asuvaa suomalaista.

Lähde: Haaga-Helia

Lue myös:

    Uusimmat