Suomalaispakki taklasi maanmiestään rumasti Ruotsissa – sanat ristiriidassa, tuomio tuli

Ruotsin jääkiekon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Västeråsin Kalle Loponen on tuomittu kolmen ottelun pelikieltoon Södertäljen Veeti Vainion päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Loponen taklasi kiekkoa laidan lähellä kauhonutta suomalaismaanmiestä Vainiota holtittomasti perjantaina pelatussa HockeyAllsvenskanin ottelussa. 

HockeyAllsvenskan ilmoitti tänään lauantaina, että Loponen saa päähän kohdistuneesta taklauksesta kolmen ottelun pelikiellon ja 5 250 Ruotsin kruunun eli noin 450 euron sakot.

Loponen: Osuma solisluuhun

Loponen kertoi hidastaneensa tilanteessa hiukan vauhtiaan nähtyään vastustajapelaajan. Hän kuvaili taklausta epäonniseksi, ja tälli johtui hänen mukaansa siitä, että Vainio oli häntä matalammassa asemassa. 

– Puhuin SSK:n (Södertäljen) pelaajan kanssa, ja osuma kohdistui solisluuhun, mikä oli minusta hyvä asia, Loponen kertoi kurinpitolautakunnan päätöksessä.

Loposen sanoissa on ristiriita kurinpitolautakunnan tulkintaan. Lautakunta katsoi Loposen osuneen päähän kohtalaisella voimalla kolmantena miehenä tilanteeseen sokealta puolelta tulleena pelaajana. 

Video tilanteesta on katsottavissa HockeyAllsvenskanin verkkosivuilla.

Loponen ja Vainio ovat kumpikin puolustajia ja pelanneet tällä kaudella kolme ottelua uusissa seuroissaan. Molemmilla on uriensa varrelta kokemusta myös SM-liigasta.

Lue myös:

    Uusimmat