Suomalaislaulaja laihtui 30 kiloa: Nyt voin katsoa peiliin

Laulaja Johanna Pakonen karisti raskauskilot ja iloitsee mahtumisestaan vanhoihin vaatteisiin.

Vuoden 2002 tangokuningatar Johanna Pakonen on reilussa vuodessa karistanut hurjan määrän kiloja. Huhtikuussa 2012 esikoisensa Nellin synnyttänyt laulaja kertoo pudottaneensa painostaan 30 kiloa.

– Tässä on oikeastaan kyse paluusta entiseen, normaaliin minään. Melkein voisi sanoa, että suurempi saavutus on se, miten lihoin raskausaikoina niin paljon. Ylipaino tuli tahtomatta, en aiheuttanut sitä esimerkiksi syömällä, Johanna kertoo.

Koko ikänsä urheillut ja allergioiden takia ruokavaliotaan tarkkaillut laulaja yllättyi raskauksien kerryttämästä kilomäärästä. Pakosen ensimmäinen raskaus, kaksosraskaus päättyi ennenaikaiseen synnytykseen vuoden 2010 lopulla. Toinen pojista menehtyi syntyessään ja toinen pian synnytyksen jälkeen.

– Kaksospoikien raskauden kohdalla en saanut kiloja pois imettämällä ja tuon raskauden aikana lääkäri kielsi minulta liikunnan. Nellin kohdalla taas voin alkuraskauden ajan niin pahoin, että en liikkunut. Puolivälissä piti jälleen rauhoittaa liikkumista, Johanna kuvailee.

Kuitenkin pian Nellin syntymän jälkeen keväällä 2012 Pakonen alkoi lisätä kuntoilua ja tarkkailla ruokavaliotaan imetyksen asettamissa rajoissa.

– Haastavinta oli löytää aikaa liikunnalle. Minun on pitänyt kuitenkin lapsen lisäksi hoitaa päivittäin yritykseni asioita. Nellin päiväunien aikana olen sitten kuntopyöräillyt. Painon pudottaminen oli myös huomattavasti vaativampaa kuin nuorempana.

Pakosen kohdalla ei siis suinkaan ollut kyse mistään pikadieetistä, vaan laulaja pudotti painoaan maltillisesti ja pysyvästi. Laulaja toteaakin, että mistään pikaisista kesäksi kuntoon -projekteista ei kellekään seuraa mitään hyvää.

– Vaikka söisi vuoden vain rahkaa ja ananasta ja laihtuisi, niin kilot tulisivat varmasti takaisin. Kyllä se on laitettava kerralla elämäntavat remonttiin ja syötävä vähemmän kuin kuluttaa. Herkuistakin saa nauttia, kunhan pitää maalaisjärjen mukana, Pakonen vinkkaa.

Tavoitteena laihtua vielä kymmenen kiloa

Vaikka Pakonen on pudottanut jo huimat 30 kiloa, aikoo hän laihduttaa vielä noin kymmenen kilon verran.

– Vielä kymmenen kiloa, niin olen niissä mitoissa, missä olin ennen raskauksia. Ehkä se kilomäärä on vielä realistinen tavoite. En kuitenkaan tuijota vaakaa tai stressaa kiloista. Kilon kun pudottaa kuussa, niin se myös pysyy poissa.

Laulaja kertoo saaneensa iloa siitä, että hän on vihdoin mahtunut vanhoihin vaatteisiinsa. Seuraavana tavoitevaatteena Pakosella on hänen rakastamansa vanha mokkahame, joka on lojunut jo monta vuotta varastossa.

– Sanoisin, että enää viisi senttimetriä pitää nipistää vyötäröltä, niin se mahtuu päälle. Keskivartalo on tässä vaiheessa haasteena, se on hankala jumpata kuntoon.

Muodonmuutoksen jälkeen elämästä nauttiva laulaja suuntaa kesäkuussa keikkojen lisäksi studioon ja heinä-elokuussa hän kiertää ympäri Suomen esiintymässä.

– Vieläkään en voi sanoa viihtyväni peilin edessä, mutta nyt voin katsoa peiliin. Fyysinen jaksaminen on myös aivan eri tasolla. Henkisestä puolesta voi sanoa sen, että en enää arastele olla lavalla. Olin tottunut olemaan pienempi, joten nyt minulla on enemmän oma olo vartalossani, Pakonen toteaa tyytyväisenä.

Pakosen painonpudotuksesta uutisoi ensimmäisenä Seura-lehti.

(MTV3–HEINI KANGASLUOMA)

Lue myös:

    Uusimmat