Tangokuningatar Johanna Pakonen joutui liikenneonnettomuuteen – kärsii yhä rajuista oireista: "Särkee niin vietävästi"

Johanna Pakonen joutui peräänajokolariin viime vuonna.

Vuoden 2002 tangokuningatar Johanna Pakonen joutui loppuvuonna peräänajokolariin. Farmi Suomi -ohjelmassakin kisannut Pakonen kertoo Instagram-tilillään kärsivänsä edelleen liikenneonnettomuudesta aiheutuneista oireista. 

– Aamuretki fysioterapiaan. Taas huono yö takana. Päätä, niskaa ja kallonpohjaa särkee niin vietävästi. Täytyy sanoa, että todella kauan kestää toipua peräänajokolarista ja nämä kivut on kyllä välillä sietämättömiä. Huimauskohtauksista, pahoinvoinnista ja muistihäiriöistä puhumattakaan, hän kirjoittaa tuoreimmassa Instagram-päivityksessään.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Pakonen muistuttaa samaisessa postauksessa tienkäyttäjiä turvaväleistä. Liikenneturvan mukaan useimmat autoilijat pitävät toisiinsa noin sekunnin mittaista väliä, joka tarkoittaa 100 kilometrin tuntinopeudella noin 30 metriä. Näin lyhyt turvaväli ei Liikenneturvan mukaan riitä, koska kaikki ihmiset eivät reagoi ärsykkeisiin yhtä nopeasti.

Maantienopeuksilla välin tulee olla Liikenneturvan mukaan noin 4 sekuntia ja metreinä sama kuin nopeuslukema, eli esimerkiksi 100 kilometrin tuntinopeudella 100 metriä.

– Kyllä täällä taajamassakin roikutaan aivan perälaudassa kiinni, ikäänkuin se olisi nopeampi tapa päästä määränpäähän, kun hinutetaan kiinni edellä ajavassa ajoneuvossa, Pakonen kirjoittaa. 

– Mutta että ammattiautoilija, rekkakuski toimii kohdallani samoin, kiusaa minua yli 50 km matkan roikkuen perälaudassa, räpsytellen valoja. Koska häntä v*tutti se, etten ohittanut edellä olevaa autoletkaa, joka liikkui kuitenkin rajoitusten mukaan. Ja koska hänellä oli huono aamu, hän jatkaa.

Tangokuningatar kehottaa olemaan lähtemättä tien päälle, jos "kasetti ei kestä". Hän kuvailee, että ikävässä onnettomuudessa oli joka tapauksessa enkeleitä matkassa, sillä suojatietä samaisella hetkellä ylittänyt pikkupoika ei jäänyt hänen autonsa alle peräänajosta huolimatta. Kukaan ei myöskään menettänyt onnettomuudessa henkeään.

– Aika paljon tästä tulee ylimääräistä vaivaa, kun kuukauden päivät on ravattu lääkäreissä, kuvauksissa, fysioterapiassa, autokorjaamoilla... Edessä vielä vauriokorjaamo, sijaisautohässäkät, lisää fysioterapiaa, lisää unettomia öitä särkyjen takia.. ja kaiken huippua, että itse pääsee vielä maksumieheksi sijaisautosta, pakkolepoa harrastuksista ja töistä. Ai että.

Ylimääräisestä vaivasta ja harmista huolimatta Pakonen kirjoittaa kiitollisuuden olevan ensimmäinen asia hänen mielessään, kun hän sai jälleen herätä uuteen aamuun. 

Millainen on sopiva turvaväli eri nopeuksilla ajettaessa? 1:41
Katso myös: Millainen on sopiva turvaväli eri nopeuksilla ajettaessa?

Lue myös:

    Uusimmat