Dannyn lapsuuden kauhukokemukset palautuivat mieleen reality-ohjelman kuvauksissa – "Se olisi voinut tappaa minut"

Dannyn lapsuuden kauhukokemukset palautuivat mieleen Farmi-ohjelmassa – "Se olisi voinut tappaa minut" 10:40
Danny, 81, kertoo MTV Uutisten haastattelussa, millaista Farmi Suomi -ohjelmassa todellisuudessa oli.

Farmi Suomi -ohjelmassa nähtävä Ilkka "Danny" Lipsanen, 81, halusi kokea vielä uudelleen lapsuusajan maaseutuelämykset, joita hän koki isoisänsä tilalla sota-aikoina. Hän muistaa noilta ajoilta myös muutaman kauhukokemuksen.

81-vuotias Ilkka "Danny" Lipsanen on yksi tämän kaudenFarmi Suomi -osallistujista. Hän lähti kilpailuun lähinnä kokemuksen vuoksi.

Itse en lähtenyt kilpailemaan. Olin siinä sen verran mukana, että sain kokea, millaista oli kokemus maaseudusta. Oli hienoa saada kurkata lapsuuteen vielä kerran, Danny kertoo MTV:n haastattelussa.

Danny muistelee lapsuusaikaansa, jolloin hän vietti runsaasti aikaa maalla.

– Olen syntynyt sodan aikana, jolloin isoisälläni, kauppauneuvos August Lipsasella oli Raumalla iso kartano, 40 saarta, eläimiä oli monenlaista, hevosia, kanoja, kalkkunoita ja 200 sikaa. Olen elänyt sen farmitunteen aidosti lapsuudessani.

Useimmat lapsuuden tapahtumat maaseudulla ovat jääneet mieleen lämpiminä muistoina.

– Jouluna oli mahdollista lähteä hevosilla jouluajelulla, ja maaseutu näytti kauniit kasvonsa isoäidin ja isoisän kautta.

Laukaus suoraan ruokapöytään

Ikäviäkin tapahtumia sattui. Dannyn isöäiti Impi Lipsanen sai peräti 14 lasta, ja Danny muistaa, miten Impi rakasti leipoa ja tehdä ruokaa koko perheelle. 

Erään kerran koko suku istui jälleen suuren ruokapöydän ääressä Impin hämmentäessä padassa keittoa.

– Yhtäkkiä kuului laukaus ja sieltä katon läpi tuli laukaus suoraan siihen puurokattilan viereen. Se olisi voinut tappaa minut, Danny paljastaa.

Suvun nuoret pojat olivat ladanneet yläkerrassa hirvikivääriä, joka oli vahingossa lauennut. Danny kertoo MTV:n videohaastattelussa, millä tavoin hänen isoäitinsä suhtautui asiaan.

Danny muistaa myös, miten isoisän tilalla työskennellyt pehtoori löi juovuspäissään hevosta vaijerilla.

– Hevonen sitten potkaisi pehtoorilta silmän ulos, Danny muistelee.

Danny kertoo haastattelussa myös, millaista aikaa maatilaelämä oli hänen osaltaan sota-aikana. 

Katso Dannyn haastattelu yllä olevalta videolta.

Mukana myös realitykonkareita

7. maaliskuuta Nelosella alkavalla Farmi Suomi -kaudella nähdään myös muun muassa mediapersoona Iida Vainio ja rokkari Archie Cruz, jotka löysivät ohjelman kuvauksista toisensa.


Mukana ovat myös viihdetaiteilijat Johanna Pakonen ja Veeti Kallio, ex-hiihtäjä Sami Jauhojärvi, kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkkä, poliitikko Merja Kyllönen, Sohvaperunoista tuttu Michael Ntima, somevaikuttaja Mona Bling, Tuplakääk-podcastista tutut juontajat Kirsikka Simberg ja Enni Koistinen, tv-kokki Linnea Vihonen sekä taiteilija Sofia Zida

Reality-konkareista mukaan ovat lähteneet mediapersoonat Wallu Valpio ja Daniel ”Bile-Dani” Lehtonen.

Lue myös:

    Uusimmat