Suomalaiset eivät maksaisi Facebookista penniäkään

Yli tuhat suomalaista vastasi Helmen kyselyssä, ettei maksaisi Facebookista, jos sen käyttö muuttuisi maksulliseksi. Lue parhaimmat perustelut!

Helmi kysyi viime viikolla lukijoiltaan, kuinka paljon he olisivat valmiita maksamaan suositun sosiaalisen median Facebookin käytöstä, jos se muuttuisi yllättäen maksullisesti. Yli tuhat äänestäjää, 96 prosenttia kaikista vastanneista, kertoi, ettei olisi valmis maksamaan palvelun käytöstä.

Syyskuun lopulla median käsiin päätyi väärä huhu siitä, että Facebook tulisi muuttumaan maksulliseksi. Facebookin toimesta huhulta katkaistiin kuitenkin siivet ja ilmoitettiin, että palvelu on ilmainen ja tulee aina sellaisena pysymäänkin.

Näin lukijat perustelivat vastauksiaan:

– Kaikesta pyritään nykyään rahastamaan. Facebook on tällä hetkellä minulle tärkeä, mutta voin ihan hyvin olla ilman sitä – etenkin jos se maksaisi. Kännyköillä ja maileillakin voi pitää yhteyttä, myös perinteisellä kirjepostilla.

– Miksi maksaisin käyttämättömyydestä? Koitan välttää koko naamahommaa niin kauan kuin mahdollista. Vielä en ole tarvinnut/liittynyt/käyttänyt moista turhuutta ollenkaan...

– Miksi maksaa asiasta, johon tulee kutakuinkin samanlainen ilmainen vastine, jos Facebook tulee maksulliseksi?

– En koe Facebookia millään tapaa niin tarpeellisena, että olisin siitä valmis maksamaan. Mieluummin lopettaisin sen käytön kuin laittaisin siihen senttiäkään.

– Oli sitä elämää ennen Facebookiakin. Lisääntyisi ehkä nämä normaalit face-to-face-tapaamiset!

– Sosiaalinen media ei kiinnosta muutenkaan, mikäli siinä täytyy esiintyä omalla nimellä ja kuvalla!

– Surullista kuinka monelle Facebook on välttämättömyys... Itse käyn siellä joka päivä ja vietän aikaa monta tuntia, mutta en missään nimessä maksaisi siitä. Ulkomaisiin ystäviin pidän sillä yhteyttä, mutta mieluiten omia kavereitani näkisin ulkona tai muuten vain livenä, sen avuksi meillä on kännykät! Facebookin voisi kokonaan lopettaa. Minä ainakin haluan oman elämän, en sellaista joka on netissä.

– Facebook ei ole riittävän tarpeellinen, käytännöllinen ja toimiva maksaakseni sen palvelusta.

– Jotenkin harmittaa muutenkin pyöriä siellä niin paljon turhaan, että en varmana maksaisi siitä mitään, vaan sitten olisi hyvä syy lähteä sieltä.

– Vaikka olenkin Facebookin ahkera käyttäjä, en ole siihen niin koukussa, että alkaisin maksaa hommasta jotain. Mieluummin poistan profiilini!

– En tiedä, mitä teen, jos Facebook tulee maksulliseksi. Siellä on koko elämäni kuvineen päivineen. Se on myös paikka, jossa pidän päivittäin yhteyttä ystäviini. Silti en halua maksaa palvelusta penniäkään.

– Minulle pitäisi maksaa, ja paljon, jotta suostuisin käyttämään Facebookia. En tarvitse sitä mihinkään.

Myös Helmi löytyy Facebookissa – tutustu sivuihin!


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja