Suomalaisen Erikan suunnittelema asu nähtiin MTV European Music Awards -gaalassa: "En ihan älynnyt, miten isosta jutusta on kyse"

Puvustusmuotoilua opiskelevan Erika Bergmanin suunnittelema puku nähtiin MTV European Music Awards -gaalassa. – En ihan älynnyt, miten isosta jutusta on kyse, kun suostuin stylistille lainaamaan vaatetta, Erika myöntää.

Stylisti otti yhteyttä Instagram-viestillä. Hän tarvitsi asiakkaalleen asun MTV European Music Awards -gaalaan.

– En ihan älynnyt, miten isosta jutusta on kyse, kun suostuin stylistille lainaamaan vaatetta, Erika Bergman, 23, myöntää.

"Ajattelin, että tässä työssähän näkyvyyttä tarvitaan"

Lahden muotoiluinstituutissa puvustusmuotoilua viimeistä vuotta opiskeleva Erika kuitenkin tiesi, että näkyvyys on tärkeää. Hän ei tiennyt stylistin puvustamasta artistista paljoakaan, mutta lähti silti innolla mukaan projektiin.

–  Ajattelin, että tässä työssähän näkyvyyttä tarvitaan. Toki työtä siis lainataan kaikkialle, mihin mahdollista.

Asu on mallistosta Curtain Robbers

Brittilaulaja Griff nähtiin Erikan suunnittelemassa asussa gaalan punaisella matolla 14. marraskuuta 2021. Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

20-vuotias Griff on laulaja ja lauluntekijä. Hänen esikoisssalbuminsa julkaistiin 2019.

Pastellinsävyinen asu on mallistosta Curtain Robbers, suom. verhovarkaat.

– Olen puoliksi venäläinen, olen asunut yli puolet elämästäni Venäjällä ja siellä on todella paljon pitsiverhoja, melkein joka taloudessa. Keskustelin asiasta äitini kanssa ja vitsailin, että niitä voisi vaikka varastaa ja muut vain kiittäisivät, kun verhoja on niin paljon eikä jokaiselle löydy käyttöä. Nimi tuli siitä, Erika kertoo.

"On tosi hienoa, että puku pääsi näin laajalle"

Työssään Erika yrittää paitsi toteuttaa luovuuttaan, myös haastaa itseään erilaisilla muodoilla. Asu onkin kerännyt paljon mediahuomiota.

– On tosi hienoa, että puku pääsi näin laajalle.

Erika ei varmasti tiedä, mistä stylisti hänet bongasi. Aavistuksia kuitenkin on: aiemmin iso, muotiin keskittynyt Instagram-tili oli jakanut kuvan Erikan mallistosta.

– En tietenkään varmasti tiedä, mutta oletan, että siitä tämä niin sanottu ryöppy alkoi. Artisti itsekin varmasti huomasi minut sieltä, koska hän seurasi minua Instagramissa sen jälkeen, Erika pohtii.

"Teen työtä sen eteen, että pääsisin tunkemaan itseni oven väliin"

Mediamylläkästä huolimatta maailma ei toistaiseksi ole mullistunut. Erika kuitenkin uskoo, että näkyvyys poikii tulevaisuudessa mahdollisuuksia.

– Toivon, että tämä avaisi ovia ja muutenkin teen työtä sen eteen, että pääsisin tunkemaan itseni oven väliin! En ole vielä saanut vaatetta takaisin Lontoosta, missä artisti on. Toivon, että esimerkiksi saisin vielä jonkinlaista palautetta, hän sanoo.

– Olen rauhallisin mielin sen suhteen, että kaikki tapahtuu ajallaan, menemme koko ajan eteenpäin.

Erika valmistuu keväällä 2022. Opinnäytetyönään hän valmistaa uuden malliston. Sekin ammentaa Erikan toisesta kotimaasta.

– Suunnitelmanani on seuraavassa mallistossani inspiroitua Venäjän kansallispuvuista, hän paljastaa.

Katso myös: Joko ehdit kaivata tätä millennium-lookia? Ultralyhyet, matalavyötäröiset minihameet palaavat:

Joko ehdit kaivata? Ultralyhyet, matalavyötäröiset minihameet palaavat 0:48

Lue myös:

    Uusimmat