Muotiraamattu Vogue huomioi helsinkiläisyrityksen – valmistaa laukkuja yllättävästä materiaalista

Muotibloggari Jenni Rotonen: Second hand -shoppailu on aarteenetsintää 8:39
Miten tehdään parhaat kirppislöydöt, ja mitkä vaatteet menevät nyt kaupaksi kovalla rahalla? Katso vinkit videolta.

Muotilehti Vogue nostaa esille suomalaislähtöisen muotibrändin, joka valmistaa asusteita kaktuksesta.

Tekstiili- ja muotiala kuormittavat suuresti ympäristöä, mutta ala on murroksessa. Uusia materiaaleja ja valmistusmenetelmiä kehitellään ja kierrätysmateriaalien käyttö lisääntyy. Kuluttajien käyttäytymisessä ja asenteissakin on merkkejä muutoksesta.

Helsinkiläislähtöinen ASK Scandinavia valmistaa asusteita ympäristökysymykset huomioon ottaen. Yrityksen uuden "kasviperäisestä nahasta" valmistetun malliston materiaalina ovat olleet kaktukset.

ASK Scandinavia kertoo, että niin sanottu kaktusnahka on kierrätettävää eikä siinä ole käytetty haitallisia kemikaaleja. Kaktukset on kasvatettu luonnonmukaisesti ja niistä valmistetut asusteet ovat osin luonnossa hajoavia. Tuotteet ovat vegaanisia ja eläinkokeettomia.

"Vegaanisen nahan" monet lähteet

Suomalaisinnovaation on noteerannut myös muotiraamatuksi tituleerattu Yhdysvaltojen Vogue.

Lehti huomauttaa, että monet kasviperäiset nahan korvikkeet on valmistettu muovista. Muovin käyttö aiheuttaa ympäristöhaittoja sekä tuotteiden valmistusvaiheessa että niiden elinkaaren päättyessä.

Kaktuksen lisäksi vegaanista nahkaa on valmistettu ananaksista, omenoista sekä muusta kasvinviljelyjätteestä. Tällaisia materiaaleja käyttäviä brändejä ovat esimerkiksi O2 Monde sekä Prota Fiori.

On toki hyvä huomata, että kasviperäiset materiaalit saattavat olla melkoisia vesisyöppöjä. ASK Scandinavia kertoo, että sen käyttämät kaktukset kasvatetaan sadevedellä.

Erotatko nykymuodin ysäristä? Alla oleva video testaa trendisilmäsi.

Mikäs vuosi nyt onkaan? Katso, erotatko nykymuodin ysäristä! 2:09

Lähteet: ASK Scandinavia, Vogue, Suomen tekstiili & muoti ry

Lue myös:

    Uusimmat