Mainos

Suomalainen nainen kertoo työstään huippuratsastajan hevosenhoitajana Horse Shown alla: "Ei tämä ole niin glamouria, kuin voisi kuvitella"

4:29
MTV Uutiset live haastatteli Emma Uusi-Simolaa, joka hoitaa huippuratsastaja Steve Guerdatin hevosta.

Helsinki International Horse Shown viikonloppu on täynnä huippuratsastusta. Jokaisen tähtiratsastajan taustalla on ammattimainen tiimi.

Emma Uusi-Simola hoitaa huippuratsastaja Steve Guerdatin hevosta. Hän kuvailee työtehtäviään arkisiksi.

– Pidän huolta hevosista ja katson, että ne saavat ruokaa oikeaan aikaan ja että ne ovat valmiina radalle siihen aikaan kun pitää.

– Ei tämä ole niin Glamouria, kuin voisi kuvitella. Asumme telttatalleissa hevosien kanssa. Oli sää mikä tahansa, niin siellä on pysyttävä. On hyvä, jos saa kuusi tuntia yössä nukuttua.

Hevoset on kuljetettu paikan päälle rekalla ja hoitajat ovat matkustaneet niiden mukana. Uusi-Simola kertoo matkan tuntuneen pitkältä.

– Öisin ajetaan, koska silloin ei ole liikennettä. Itselläni oli kolme hevosta mukana ja toisella ratsastajalla, joka tuli Sveitsistä, oli myös kolme hevosta mukana. Silloin en halua edes ajatella, kuinka arvokas lasti on kyydissä.

Suomalaisilla hoitajilla on hyvä maine maailmalla.

– En osaa sanoa, mistä se johtuu. Olemme itsepäisiä ja puskemme läpi vaikka harmaan kiven, Uusi-Simola naurahtaa.

Helsinki International Horse Show järjestetään Helsingin jäähallissa ja Guerdat kilpailee sunnuntaina järjestettävässä maailmancupissa.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja