Studio55.fi lähtee syksyyn – Tuottajat kertovat uudistuksista

Studio55.fi näyttää tänä syksynä hieman erilaiselta kuin viime keväänä. Anja Snellmanin pesti vierailevana juontajana on päättynyt ja nettisivujen ilme kokonaan uudistunut. Tavoite, äänen antaminen aikuisille ihmisille, pysyy.

Neljän ja puolen vuoden, runsaiden 850 tv-lähetyksen ja tuhansien nettijuttujen jälkeen Studio55.fi-ohjelmakokonaisuus on jälleen valmis uuteen kauteen. Tv-lähetykset jatkuvat maanantaina 19. elokuuta.

– Tarkoituksenamme on toimia keskustelun avaajana ikäryhmää kiinnostavissa asioissa, tarjota uusia näkökulmia ja tietoa sekä viihdyttää. Tavoitamme viikoittain satojatuhansia suomalaisia. Tänä syksynä pyrimme olemaan entistä ajankohtaisempia. Haluamme pysyä vahvasti mukana keskustelussa, jota yhteiskunnassa muutenkin isosti käydään, tv-ohjelman tuottaja Elina Rantalainen sanoo.

Yksi näkyvä muutos tulee juontajakaartiin.

– Kirjailijan työ ja psykoterapiaopinnot pitävät Anjan syksyllä niin kiireisenä, että hän poistuu Mapen ja Pirjon rinnalta. Jatkamme kuitenkin muuten hyvässä yhteistyössä – itse asiassa Anja tulee vieraaksi lähetykseen tiistaina 20. elokuuta.

Anja itse muistelee viimekeväisiä juontovuorojaan todella mukavana aikana.

– Posti tuo minulle edelleen villasukkia, juhannuksenakin sain kaksi paria – tulee lämmin talvi! Nyt on kuitenkin kirjailijan työn ja sen hedelmien poimimisen aika. Seuraava romaanini Pääoma ilmestyy syyskuun puolivälin tienoilla. Lisäksi viimeistelen ensi keväänä ilmestyvää runokokoelmaani, valmistelen omaa valokuvanäyttelyä ja keskityn opintoihin.

Uudenlainen netti

Televisio-ohjelmien aiheiden käsittelyä jatketaan Studio55.fissä perinteisesti netin puolella. Tänä syksynä koko sivuston ulkoasu on uudistunut.

– Uusilla sivuilla pyritään ottamaan tv-ohjelmat vieraineen entistä paremmin huomioon. Lisäksi tästä lähtien kaikkia artikkeleita pystyy kommentoimaan suoraan niiden alle, internetsivuston vastaava tuottaja Liisa Siitonen sanoo.

Facebookiin Studio55.fi siirtyi jo viime keväänä.

– Se on sujunut loistavasti. Kun ihmiset kommentoivat omilla nimillään ja kasvoillaan, nimettöminä puskista huutelua ei niinkään tapahdu, Siitonen sanoo.

– On kiva, että Facebookissa me tuottajat ja juontajat pääsemme ihan oikeasti suoraan kontaktiin katsojien kanssa, Rantalainen lisää.

Laittakaa postia!

Studio55.fissä käsiteltävät aiheet valikoituvat kuuntelemalla yleisöä ja seuraamalla sitä, mistä Suomessa muutenkin puhutaan.

– Vaikka toimituksemme on pieni, siinä on monta erilaista ihmistä, joilla kaikilla on omat kiinnostuksen kohteet. Kun niitä tuodaan yhteiseen pöytään, ideoita syntyy, Rantalainen sanoo.

Suosituimpia ohjelma-aiheita televisiossa ovat terveys ja hyvinvointi. Netissä myös erilaiset vinkit ja tositarinat kiinnostavat.

– Toivoisimme, että jatkossa yleisö ottaisi enemmän kantaa siihen, millaisia aiheita he haluaisivat käsiteltävän: teemme sekä tv-ohjelmaa että internetsivustoa nimenomaan katsojille ja lukijoille, emme itsellemme, Siitonen sanoo.

– Ja vaikka olemme nykyaikaisia ja toivomme palautetta sekä Facebookissa että muita sähköisiä kanavia pitkin, niin kuten aina ennenkin, meille voi edelleen lähettää myös perinteistä postia, Rantalainen muistuttaa.

Posti tulee perille osoitteella: Studio55.fi tv-toimitus/C3, 00033 MTV3.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja