Sotakysymyksiä pakoillut valkovenäläistähti päättikin puhua – teki mielipiteensä selväksi

Valko-Venäjän tennishuippu Aryna Sabalenkaa on arvosteltu ilmeisen hyvistä suhteista Valko-Venäjää itsevaltaisesti johtavaan Aljaksandr Lukashenkaan, mutta tiistaisen voiton jälkeen maailmanlistan kakkospelaaja asteli median eteen ja tuomitsi maansa roolin Ukrainan sodassa.

Sabalenka selvitti tiistaina tiensä Ranskan avointen naisten kaksinpelin välieriin voittamalla puolivälierässä ukrainalaisen Elina Svitolinan

– En tue sotaa, ja se tarkoittaa, etten tue Lukashenkaa, Sabalenka sanoi lehdistölle.

Sabalenka jätti kaksi edellistä tiedotustilaisuuttaan Ranskassa väliin sanoen, ettei tunne oloaan "turvalliseksi" kysymystulvassa koskien hänen ja Lukashenkan välejä. 

Vuonna 2018 hän pyysi henkilökohtaista tapaamista Lukashenkan kanssa, ja seuraavana vuonna kehui haastattelussa kovasti maan johtajaa. Lukashenka puolestaan ylisti Sabalenkaa tammikuussa, kun tämä voitti Australian avoimet.

– En halua, että maani on mukana missään konfliktissa. Olen sanonut sen monta kertaa, Sabalenka vakuutti ottelun jälkeen.

– En halua urheilun liittyvän politiikkaan, koska olen vain 25-vuotias tennispelaaja. Ja jos haluaisin olla poliittinen, en olisi täällä. En halua olla mukana politiikassa.

Turnauksen ukrainalaispelaajat ovat usuttaneet Sabalenkaa ottamaan kantaa sotaa vastaan.

Tiistain kohtaamisen jälkeen Svitolina kieltäytyi kättelemästä Sabalenkaa, kuten nykyisin urheilussa on tapana ukrainalaisurheilijan kohdatessa venäläis- tai valkovenäläisvastustajan.

Svitolina sai kuulla buuauksia yleisöstä, ja ukrainalainen kritisoi Sabalenkaa tilanteen kärjistämisestä koska tämä asteli pelin päätyttyä verkolle.

– Se oli vain vaistomainen reaktio, teen niin aina, Sabalenka totesi kävelystään kättelyyn, jota ei kukaan odottanutkaan tapahtuvaksi.

Lue myös:

    Uusimmat