Hämmentävä episodi huippuottelun alla – työntekijä leikkasi kannattajan tuoman Ukrainan lipun kahtia

Ranskan avoimissa koettiin tiistaina erikoinen välikohtaus, kun kisajärjestäjän edustaja leikkasi katsojan mukanaan tuoman Ukrainan lipun keskeltä kahtia. Anna-niminen katsoja oli menossa seuraamaan Elina Svitolinan ja Aryna Sabalenkan ottelua.

Ukrainalaisen Svitolinan ja valkovenäläisen Sabalenkan puolivälieräottelusta odotetaan jännitteistä. Ukrainalaispelaajat ovat turnauksessa kieltäytyneet kättelemästä venäläis- ja valkovenäläispelaajia Ukrainassa käynnissä olevan sotatilan vuoksi.

Viimeksi neljännen kierroksen ottelussaan sunnuntaina Svitolina jätti kättelemättä venäläisen Daria Kasatkinan. Tämä siitäkin huolimatta, että Kasatkina on julkisesti tuominnut Venäjän sotatoimet Ukrainassa.

Lisää kaksikon kohtaamisesta ottelun päätyttyä voit lukea alla olevasta linkistä.

Tiistaina ennen Svitolinan ja Sabalenkan ottelua kisa-alueella nähtiin erikoinen välikohtaus, kun ukrainalaiskannattajan mukanaan tuoma Ukrainan lippu jäi kisajärjestäjien haaviin. Reutersin mukaan turnauksen työntekijä leikkasi vain etunimellään Anna esiintyneen kannattajan lipun kahtia ennen kuin päästi tämän alueelle.

Syynä leikkaukseen oli se, että lipun koko rikkoi turnauksen sääntöjä. Ranskan avoimissa katsomoon vietävät liput saavat olla kooltaan enintään metrin mittaisia.

Meillä FFT:ssä (Ranskan Tennisliitto) ei ole mitään Ukrainan lippua vastaan. Päinvastoin, tekisimme saman mille tahansa muulle lipulle, työntekijä selitti Annalle Reutersin mukaan.

Anna puolestaan kertoi tulleensa tukemaan Svitolinaan ottelussa.

Tämä on lippu, jota olen kantanut mukanani kaikkialla stadioneilla. Erityisesti (jalkapallon) EM-kisoissa 2016, Ranskassa asuva Anna kertoi. 

Kovin pahoillaan ukrainalaiskatsoja ei tilanteesta tuntunut olevan.

Nyt minulla on kaksi lippua, Anna jatkoi hymyillen.

Svitolina ja Sabalenka kohtaavat puolivälierässä tiistaina iltapäivällä. Ottelun voittaja kohtaa välierässä Tshekin Karolina Muchovan

Lue myös:

    Uusimmat