Sorrutko tähän virheeseen? Pizzasi voi epäonnistua

Leivo kotona täydellistä pizzaa: näin vältät pohjan vettymisen!

Kotona leivottu pizza on herkullinen vaihtoehto päivälliseksi ja itse tehty taikinakuori onkin yksi sen parhaimpia puolia. Jos kuitenkin pinoat pizzan täytteeksi runsaasti esimerkiksi tuoreita vihanneksia, saattaa kuoreen imeytyä niin paljon nestettä, että lopputulos on inhottavan vettynyt. Jotta saisit aikaan täydellisen kullanruskean kuoren, täytyy sinun tehdä pieniä valmisteluja:

1. Pizzapohjan esikypsennys

Tämä on hyvä tapa erityisesti silloin, jos laitat pizzan päälle paljon vetisiä ainesosia, kuten tuoreita tomaatteja, joista vapautuu kypsennyksen aikana nesteitä taikinaan. Esikypsentääksesi pizzan levitä taikina uunipellille ja laita se esilämmitettyyn uuniin 2–3 minuutiksi. Tämä aika auttaa tiivistämään taikinaa, jolloin kosteus ei pääse lävistämään sitä.

2. Käytä pizzakiveä

Aseta pizzataikina esilämmitetylle uunipellille tai pizzakivelle. Esilämmittääksesi uunipellin laita se uuniin, kun asetat lämpötilaa. Pelti on valmis, kun lämpötila on noussut haluamaasi. Kuumuus taikinan alla antaa kuorelle varaslähdön kypsymiseen, jolloin siitä tulee helpommin kauniin ruskea vetisen sijaan.

3. Juusto alle, tomaattikastike päälle

Monet huippukokit vannovat tämän niksin nimeen. Laita pizzaan täytteet niin sanotusti "väärässä järjestyksessä": Juusto ensin, sitten muut täytteet ja lopuksi vasta kastike. Älä laita tomaattikastiketta pizzaan litrakaupalla, vaan levitä sitä nätisti esimerkiksi ruokalusikan avulla. Kastike kyllä leviää paiston aikana.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat