Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Sorrutko tähän virheeseen? Pizzasi voi epäonnistua

Julkaistu 20.03.2014 08:34

Leivo kotona täydellistä pizzaa: näin vältät pohjan vettymisen!

Kotona leivottu pizza on herkullinen vaihtoehto päivälliseksi ja itse tehty taikinakuori onkin yksi sen parhaimpia puolia. Jos kuitenkin pinoat pizzan täytteeksi runsaasti esimerkiksi tuoreita vihanneksia, saattaa kuoreen imeytyä niin paljon nestettä, että lopputulos on inhottavan vettynyt. Jotta saisit aikaan täydellisen kullanruskean kuoren, täytyy sinun tehdä pieniä valmisteluja:

1. Pizzapohjan esikypsennys

Tämä on hyvä tapa erityisesti silloin, jos laitat pizzan päälle paljon vetisiä ainesosia, kuten tuoreita tomaatteja, joista vapautuu kypsennyksen aikana nesteitä taikinaan. Esikypsentääksesi pizzan levitä taikina uunipellille ja laita se esilämmitettyyn uuniin 2–3 minuutiksi. Tämä aika auttaa tiivistämään taikinaa, jolloin kosteus ei pääse lävistämään sitä.

2. Käytä pizzakiveä

Aseta pizzataikina esilämmitetylle uunipellille tai pizzakivelle. Esilämmittääksesi uunipellin laita se uuniin, kun asetat lämpötilaa. Pelti on valmis, kun lämpötila on noussut haluamaasi. Kuumuus taikinan alla antaa kuorelle varaslähdön kypsymiseen, jolloin siitä tulee helpommin kauniin ruskea vetisen sijaan.

3. Juusto alle, tomaattikastike päälle

Monet huippukokit vannovat tämän niksin nimeen. Laita pizzaan täytteet niin sanotusti "väärässä järjestyksessä": Juusto ensin, sitten muut täytteet ja lopuksi vasta kastike. Älä laita tomaattikastiketta pizzaan litrakaupalla, vaan levitä sitä nätisti esimerkiksi ruokalusikan avulla. Kastike kyllä leviää paiston aikana.

Lähde: Cooking Light

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Tässä on ylivoimaisesti paras tapa lämmittää pizzaJäikö pizzaa yli? Tässä on nopein ja paras tapa lämmittää se uudelleenMietitkö, mitä kokata ystävänpäivänä? Tämä nerokas pizzaratkaisu on varmasti jokaisen mieleenUnohda lötkö pizza! Tämä on ehdottomasti paras tapa lämmittää edellispäivän tähteet Unohda mikrotus! Tällä niksillä teet edellispäivän pizzasta jälleen kuin tuoretta – tarvitset vain kaksi tippaa vettäNyt on hyvä pakastepizzavinkki! Muista tämä ensi kerralla, kun teet pizzaa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää

  • 08:58
    Linnan juhlat

    Nyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista

  • 06:59
    Muistisairaudet

    Kymmenen varhaista oiretta muistisairaudesta – älä jätä hälytysmerkkejä huomiotta

  • Eilen18:52
    Sydänterveys

    Unohda askelmäärä: Yksi kävelymuutos voi tuoda hyötyjä sydänterveydelle

  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti