Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia?

Pekoni on monen aamupalasuosikki, mutta miten siitä paistetaan täydellistä?
Pekoni on monen aamupalasuosikki, mutta miten siitä paistetaan täydellistä?Shutterstock
Julkaistu 31.03.2025 07:41
Toimittajan kuva

Wenla Wallin

Näillä vinkeillä paistat pekonin onnistuneesti joka kerta!

Simplicity and a Starter -ruokasivustoa pyörittävä yhdysvaltalainen ruokavaikuttaja McKenna Pulda kertoo vinkkinsä pekonin paistamiseen. 

Paras väline pekoninpaistoon on Puldan mukaan valurautapannu. Valurautaisella pannulla liha paistuu tasaisesti, ja tuloksena on kaunis ruskistunut pinta ja rapeat reunat.

Ei kylmää pekonia kuumalle pannulle

Valurautapannua käytettäessä on kuitenkin Puldan mukaan syytä ottaa huomioon pekonin lämpötila.

– Yksi yleisimmistä virheistä on laittaa pekoni suoraan jääkaapista kuumalle valurautapannulle.

Pulda kertoo pekonin rasvan pysyvän kylmänä pidempään kuin lihapalan muut osat, ja siksi hän neuvookin jättämään pekonin huoneenlämpöön noin viideksitoista minuutiksi ennen paistoa.

– Jos pekonin paistaa jääkaappikylmänä, tuloksena voi olla epätasaisesti paistunut pinta, jossa rasva on koostumukseltaan kumista ja loput pekonista palanutta.

Lue myös:

Suomessa keksittiin täysin uudenlainen pekoni

Älä paista liian kuumalla pannulla

Myös liian korkealla lämpötilalla voit mokata pekoninpaiston.

– Pekoni kutistuu ja painuu kasaan jos pannun lämpötila on liian korkea. Suosittelen paistolämpötilaksi matalaa keskilämpöä, Pulda neuvoi blogissaan.

Tärkeää on Puldan mukaan myös jättää pekoniviipaleiden väliin hieman tilaa pannulla. Jos pekonit paistuvat päällekkäin, paistuvat ne helposti epätasaisesti.

Katso myös: Näin pekonipaketille kannattaa tehdä ennen kuin käytät pekonin

0:25Näin pekonipaketille kannattaa tehdä ennen kuin käytät pekoninKatso videolta pekonivinkki!

Lue myös: Harri Syrjänen lisää pekoniin yhden ainesosan – lyömätön lopputulos!

Lähde: NY post

Lisää aiheesta:

Kokki paljastaa simppelin salaisuuden täydelliseen pekoniin – monet sortuvat kriittiseen paistovirheeseenToimittaja testasi 8 eri tapaa pekonin paistamiseen ja löysi kirkkaan voittajan – nopein ja paras menetelmä: "Olin todella yllättynyt"Taatusti rapea lopputulos ilman sotkua – onko tässä kaikkien aikojen helpoin tapa paistaa pekonia? Kolme erilaista tapaa kypsentää pekoni – toimittaja selvitti, mikä valmistustapa on kaikkein parasYksinkertainen niksi: Näin onnistut paistamaan täydellistä pekoniaYleinen valmistustapa onkin väärä: Näin paistat pekonista täydellisen rapeaa pannulla
RuokaPekoniRuokaniksitRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:44
    Jouluruoka

    Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!

  • Eilen09:04
    Joulukinkku

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takaraja

  • 13.12.17:32
    Leipä

    Vappu Pimiän saaristolaisleipä on hitti: "Maailman helpoin tehdä"

  • 13.12.08:33
    Jouluruoka

    Jouluruoat, jotka kannattaa tehdä jo nyt!

  • 12.12.16:44
    Jouluruoka

    Kokin täsmävinkit: Saat riisipuuron varmasti onnistumaan!