Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia?

Pekoni on monen aamupalasuosikki, mutta miten siitä paistetaan täydellistä?
Pekoni on monen aamupalasuosikki, mutta miten siitä paistetaan täydellistä?Shutterstock
Julkaistu 31.03.2025 07:41
Toimittajan kuva

Wenla Wallin

Näillä vinkeillä paistat pekonin onnistuneesti joka kerta!

Simplicity and a Starter -ruokasivustoa pyörittävä yhdysvaltalainen ruokavaikuttaja McKenna Pulda kertoo vinkkinsä pekonin paistamiseen. 

Paras väline pekoninpaistoon on Puldan mukaan valurautapannu. Valurautaisella pannulla liha paistuu tasaisesti, ja tuloksena on kaunis ruskistunut pinta ja rapeat reunat.

Ei kylmää pekonia kuumalle pannulle

Valurautapannua käytettäessä on kuitenkin Puldan mukaan syytä ottaa huomioon pekonin lämpötila.

– Yksi yleisimmistä virheistä on laittaa pekoni suoraan jääkaapista kuumalle valurautapannulle.

Pulda kertoo pekonin rasvan pysyvän kylmänä pidempään kuin lihapalan muut osat, ja siksi hän neuvookin jättämään pekonin huoneenlämpöön noin viideksitoista minuutiksi ennen paistoa.

– Jos pekonin paistaa jääkaappikylmänä, tuloksena voi olla epätasaisesti paistunut pinta, jossa rasva on koostumukseltaan kumista ja loput pekonista palanutta.

Lue myös:

Suomessa keksittiin täysin uudenlainen pekoni

Älä paista liian kuumalla pannulla

Myös liian korkealla lämpötilalla voit mokata pekoninpaiston.

– Pekoni kutistuu ja painuu kasaan jos pannun lämpötila on liian korkea. Suosittelen paistolämpötilaksi matalaa keskilämpöä, Pulda neuvoi blogissaan.

Tärkeää on Puldan mukaan myös jättää pekoniviipaleiden väliin hieman tilaa pannulla. Jos pekonit paistuvat päällekkäin, paistuvat ne helposti epätasaisesti.

Katso myös: Näin pekonipaketille kannattaa tehdä ennen kuin käytät pekonin

0:25Näin pekonipaketille kannattaa tehdä ennen kuin käytät pekoninKatso videolta pekonivinkki!

Lue myös: Harri Syrjänen lisää pekoniin yhden ainesosan – lyömätön lopputulos!

Lähde: NY post

Lisää aiheesta:

Kokki paljastaa simppelin salaisuuden täydelliseen pekoniin – monet sortuvat kriittiseen paistovirheeseenToimittaja testasi 8 eri tapaa pekonin paistamiseen ja löysi kirkkaan voittajan – nopein ja paras menetelmä: "Olin todella yllättynyt"Taatusti rapea lopputulos ilman sotkua – onko tässä kaikkien aikojen helpoin tapa paistaa pekonia? Yksinkertainen niksi: Näin onnistut paistamaan täydellistä pekoniaYleinen valmistustapa onkin väärä: Näin paistat pekonista täydellisen rapeaa pannullaTäydellistä pekonia – älä tee tätä virhettä paistinpannun kanssa!
RuokaPekoniRuokaniksitRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:45
    Halloween

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta

  • 12:37
    Ravintolat

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"

  • 08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • Eilen17:24
    Ravintolat

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • Eilen09:34
    Ravintolat

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu